Stornils och Lillnisse

Hejsan…

och god 2:a advent!! Ingen jul utan tomtar och idag tänkte jag presentera de senaste två tomtarna som har flyttat in i vårt hem: Stornils och Lillnisse. 🙂
Jag är ju väldigt svag för tomtar och även om det går att köpa den här typen av tomtar i nästan varje affär så är det något speciellt med att göra sina egna. Det är dessutom väldigt enkelt och riktigt kul att sätta sin egen prägel på de små liven. Den första sydde jag helt för hand, men den andra sydde jag med maskin då den var lite större.
Materialet till dem är gråmelerad, julröd och hudfärgad hobbyfilt, plastkulor och dockfyllning till fyllning, råsilke till skägg, svarta halvpärlor till ögon och söta små glasögon.
Jag gjorde dem helt på fri hand genom att först klippa ut en cirkel av den gråa filten och sedan sy ihop den med en annan bit grå filt så den blev en påse. Fyllde påsen med plastkulor och dockfyllning och knöt ihop. Klippte ut en luva, armar och vantar och sydde ihop dem. Sydde fast skägget och näsan och armarna på kroppen, limmade fast luvan och limmade slutligen på ögon och glasögon. Dekorerade luvorna med en snöflingecharm och en liten bjällra.
Jag kan tipsa om kategorin nissedörr för ännu mer inspiration med tomtar och nissar till jul. Ha en underbar 2:a advent så syns vi igen nästa vecka med mera julpyssel.

Kram på er alla!

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Stornils och Lillnisse”

 1. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Wow, vilka söta tomtar!:)
  Kram och ha en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack!!! God jul och gott nytt år!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *