Stepper card med vatteneffekt

Inspirerad av Kristinas läckra kort och hennes tutorial tidigare under sommaren var jag givetvis själv tvungen att testa. Jag hade först en idé om att fuska mig fram med hjälp av BH-inlägg av gelé, men fick snabbt överge den idéen när det visade sig att just de inläggen jag ”rivit” ur var alldeles för mörka och skuggade över motivet för mycket. Genvägar är ofta senvägar.

Nåväl, här kommer mitt kort och det är ”Pearl Tilda” som simmar runt i vattnet:

För att få till ”vattenkudden” följde jag Kristinas beskrivning och fyllde en zippåse med klar hårgelé. Strödde i lite blått glitter och stjärnkonfetti i alltsammans och förslöt härligheten.

Borde kanske inte nämna det, men det blev alldeles för mycket glitter i från början, vilket resulterade i att bilden inte skymtade igenom särskilt bra. Bara att ta en tesked och gräva ur blingblinget och i med mera hårgelé tills blandningen blev lagom!

Pearl Tilda är färglagd med Promarker, lite glitter stickles ”Baby Blue” på stjärtfenan och pärlor kring henne med PaperPen ”Opal”.

För att klä kortet har jag använt Magnolias designark ”Cloudy Blue Hearts” och ”Forget Me Not”. Kortbasen är blå cardstock från Reprint.

Designarken är lagda i lager-på-lager tillsammans med ett prickigt, blått satinband samt Prima Marketings ”Rubans Snoddar”. Embossade bubblor med VersaMark och jeansblått pulver gjorde jag med en Magnolia-stämpel från egna gömmor. Färgen på embosspulvret passar perfekt till Tim Holtz distress ink ”Faded Jeans” som jag använt på Magnolias ark.

Fiskars kantstans har använts för att stansa fram vågorna längst ned på kortet. Segelbåten kommer från en die som jag har i min egen pysselverkstad.

De ljuvliga blå blommorna med pärlor kommer från Prima Marketing liksom den vita, glittriga. Liljorna är butikens egna och stolta skönheter. Kvistarna är utstansade med en punch från Martha Stewart.

Hoppas att ni får en riktigt härlig sommarhelg och att solen tittar fram. Själv åker jag till stugan tillsammans med familjen och håller tummarna för regnfria dagar.

Vamt tack för titten!

Kramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Stepper card med vatteneffekt”

 1. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Wow, vilket fint kort du har gjort! Det blir ju så läckert med den där vatteneffekten över bilden och glittret i blev också jättebra. Det är verkligen ett fint kort som helhet också med vikningen, segelbåten längs ned, swirlarna och så de vackra blommorna.
  Stor kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Så snällt sagt av dig, varmt tack för din kommentar! =D

   Kramar

 2. Profilbild för linda
  linda

  Superfint! Den där stansen med ”vågorna” måste hamna i min ägo 😉 Du är jätteduktig på att få till helheten och dina kreationer kan man titta läääänge på och beundra! Hoppas du får en fin helg i stugan Kram L

  1. Profilbild för Kristina Melin
   Kristina Melin

   Ja den där kanstansen var väldigt fin, kul att se den använd, och inte bara i förpackningen… Hihi! Har fått hem en med gräs-kant också, och den kan också bli användbar.

   1. Profilbild för ScrapSalig
    ScrapSalig

    Yes, den är riktigt läcker och användbar till mycket! =D Åååh, med gräskant? Det låter riktigt intressant, längtar till jag får se den! =)

  2. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar så mycket för dina fina ord! =D

   Jaa, visst är den fin, kanstansen med vågorna? Riktigt rolig, snygg och användbar!

   Vi hade härliga dagar i stugan och åker nog tillbaka en sväng till under nästa vecka som är min sista semestervecka! Hoppas att du med har det härligt i sensommaren!!

   Kramar

 3. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Åh så coolt det blev med glitter i gelén! Jättehärligt kort!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket! Jaa, glitter är alltid fint! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *