Spillbitsalbum

När man gör lite större album får man ganska många spillbitar över. Jag har gjort ett album i chipboard som jag klätt med just spillbitar. Fina papper slänger man inte för allt guld i världen.

DSC_4188

De fina papperna kommer från Graphic45 ”By the sea”. Fick ståpäls när jag så dessa papper. Jag lovar. De stora blommorna har jag gjort med hjälp av en dies från Tim Holtz. Mista, skrynkla ihop och limma i lager. Blandat in liteflera olika dekorationsblommoroch snäckor som jag kladdade lite gesso på. Wellpapp i ryggen och spets i kanten för att dölja skarven. Chipboarden är också målad med gesso.

DSC_4189

Första uppslaget. Gjorde en ficka av en bild från serien.. Stämplade på tagarna och häftade fast lite gammalt band till att dra ut dem med.

DSC_4190

Andra uppslaget. Bara klätt chipboarden med mönsterpapper.

DSC_4191

Tredje uppslaget. Ännu en ficka med tagar. Häftade fast organzaband i dessa. Blomman har jag gjort själv med hjälp av retrostansen. De blå bokstäverna har jag satt Glossy Accent på. Ett lack som ger en upphöjd effekt.

DSC_4193

Fjärde uppslaget. En ficka mitt på sida och som är öppen på bägge sidor.

DSC_4194

Sista uppslaget. Bara mönsterpapper och utklippta snäckor som jag satt med häftkuddarför att få ett djup. Fotona blev väldigt matta för jag skrev ut dem på baksidan på fotopappret. Det var inte meningen men det blev ganska coolt ändå. Alla kanter är rivna men inte chalkade.

DSC_4198

Baksidan, dekorerad mad några gamla blommor. I ryggen sitter ett band som jag knutit fast en passande charm i.

Mycket bilder idag. Hoppas ni blev inspirerade till att göra projekt av era fina spillbitar.

Ha en go vecka.

Kram

dt_jenni

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *