Segelbåtar av trämix och tyg – Sommardekoration Havstema

Hej på Er!

Hoppas Ni har det bra i sommaren. Här har det verkligen regnat mycket de senaste dagarna, visserligen välbehövlig men nu längtar jag efter sol och värme igen. Det blir ju en del pysslande med dåligt väder. Den här gången blir det små segelbåtar och en fyr som jag gjort.

Båtarna är gjorda av pinnar som liknar drivved som du köper i en påse, jag borrade hål med borrmaskin och limmade fast lagom långa rundstavar. På rundstavarna har jag sedan limmat fast olika sorters tyg, juteväv, lakansväv och spetsband som segel. Dekorerat båtarna med jutesnöre och klippt små flaggor av jutevävsband. I toppen på rundstaven har jag skruvat i små öglor för att kunna trä igenom snöret för upphängning. Fick förborra för att inte rundstaven skulle spricka.På loppis hittade jag den här ljushållaren i metall. Jag limmade fast pinnar likadana som ovan med limpistol runt om och på foten. Virade lite jutesnöre runt och limmade fast ett mindre fisknät. På toppen satte jag en lykta jag hade här hemma.Förra året bloggade jag om fiskenätet till höger med fiskar och snäckor som jag gjutit i hobbybetong. Du hittar det här om du är intresserad. https://kristinasscrapbookingblogg.se/fisknat-med-havstema/

Tänk på att det finns en hjälpsam sökfunktion i webbutiken, som hjälper dig att hitta många roliga produkter för rätt ändamål. Sök på t.ex. strand hav eller liknande ord.

 

Jag har använt följande material:

Trämix – L: 6-14 cm – Tjocklek 15 mm – 610 g

Rundstav – Bok – L: 60 cm – dia. 6 mm- 10 st

Dana Lim – Aqua Universallim – 100 ml

Organzaband

Natursnöre 2mm – 180 meter

Spetsband 19 mm – Cremefärgad Bomullsspets – 10 m

Läderpapper – B: 50 cm – Tjock 0,55 mm – Mörkbrun – 1 m

Nätband – Natur – 13 x 100cm

Det var allt från mig för den här gången. Ha det riktigt skönt och njut av allt vackert som finns nu.
Kram Martina


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *