Segelbåtar av trämix och tyg – Sommardekoration Havstema

Hej på Er!

Hoppas Ni har det bra i sommaren. Här har det verkligen regnat mycket de senaste dagarna, visserligen välbehövlig men nu längtar jag efter sol och värme igen. Det blir ju en del pysslande med dåligt väder. Den här gången blir det små segelbåtar och en fyr som jag gjort.

Båtarna är gjorda av pinnar som liknar drivved som du köper i en påse, jag borrade hål med borrmaskin och limmade fast lagom långa rundstavar. På rundstavarna har jag sedan limmat fast olika sorters tyg, juteväv, lakansväv och spetsband som segel. Dekorerat båtarna med jutesnöre och klippt små flaggor av jutevävsband. I toppen på rundstaven har jag skruvat i små öglor för att kunna trä igenom snöret för upphängning. Fick förborra för att inte rundstaven skulle spricka.På loppis hittade jag den här ljushållaren i metall. Jag limmade fast pinnar likadana som ovan med limpistol runt om och på foten. Virade lite jutesnöre runt och limmade fast ett mindre fisknät. På toppen satte jag en lykta jag hade här hemma.Förra året bloggade jag om fiskenätet till höger med fiskar och snäckor som jag gjutit i betong. Du hittar det här om du är intresserad. https://kristinasscrapbookingblogg.se/fisknat-med-havstema/

Tänk på att det finns en hjälpsam sökfunktion i webbutiken, som hjälper dig att hitta många roliga produkter för rätt ändamål. Sök på t.ex. strand hav eller liknande ord.

Det var allt från mig för den här gången. Ha det riktigt skönt och njut av allt vackert som finns nu.
Kram Martina

Det här har jag använt: 

Trämix – L: 6-14 cm – Tjocklek 15 mm – 610 g

Rundstav – Bok – L: 60 cm – dia. 6 mm- 10 st

Dana Lim – Aqua Universallim – 100 ml

Juteband på Rulle – Ivory – 35 mm x 5 m

Juteband på Rulle – Natur – 50 mm x 5 m

Natursnöre 2mm – 180 meter

Spetsband 19 mm – Cremefärgad Bomullsspets – 10 m

Läderpapper – B: 50 cm – Tjock 0,55 mm – Mörkbrun – 1 m

Nätband – Natur – 13 x 100cm

Lakansväv, öglor och limpistol hade jag här hemma sedan tidigare.

Det här inlägget postades i DIY, Pyssel och Hobby av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + tjugo =