Smycken i rosa och silver

Hejsan hejsan!

Nu är jag här igen och tänkte dela med mig av det jag har pysslat med i veckan och det är nämligen ett smyckes set ett halsband, örhängen och ett armband.

kristinas1

Jag tycker att det väldigt roligt att hålla på att skapa och pyssla med allt mellan himmel och jord och denna vecka så var jag sugen på att göra något med mina underbara pärlor och annat i min lilla låda för smyckestillverkning.

kristinas4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är inte så mycket för rosa men jag tyckte att pärlorna var väldigt vackra och dom passade bra ihop med dom silvriga kedjorna. Smyckestillverkning tycker jag är ett roligt komplement till mitt scrapbookingintresse och det är väldigt roligt att göra handgjorda smycken som man sedan ger bort det är alltid uppskattat och blir väldigt fint.

kristrinas3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva pärlorna hittar ni inte i butiken men det finns massa vackra pärlor i olika sorter och färger i kategorin PÄRLOR.

Saker jag har använt från butiken hittar ni här:

Armband: elastiskt snöre, rondeller med rhinestones silver, ( korset kommer från mina egna gömmor)

Halsband: Kedja, Pärlnål, (som jag har klipp av och gjort en extra ögla i den avklippta enden som blir anpassad till mina pärlor.) Rund O-ring, Kabinhake, Rondell rhinestones.

Örhängen: Fransk öronkrok, kedja tunn, rund O-ring, pärlnål med ögla, Rondell rhinestones.

 

Verktygen som jag har använt för att kunna göra detta hittar ni HÄR.

Detta va det jag hade att visa er idag, hoppas att ni blev inspirerade och att ni provar på detta med smyckestillverkning!

Många kramar DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 

Gör dina egna smycken

Idag så ska jag visa er ett par örhängen som jag har gjort och sedan ett litet armband som en av mina pojkar gjort.

Det är väldigt roligt att bryta av papperspysslet med att göra något annat och att jobba med pärlor och göra egna smycken i olika färger och former är jätte roligt!!

örhängen1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina har ju utökat sin butik med lite annat än bara scrapbooking så va inte rädda att gå utanför boxen och prova något annat.. Smyckestillverkning är inte bara roligt det är faktiskt ganska lätt och inte alls svårt när man är nybörjare. Det man behöver är lite bra verktyg i form av tänger lite olika kedjor, elastiska trådar, pärlor och kanske lite berlocker eller charms.

örhängen2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det som jag har använt till dessa örhängen är:

Kedja, vita pärlor, vita fjädrar, berlock döskalle, O-ringar, Klämbar Avslutningshylsa (till fjädrarna)

Jag tillhör som sagt den gruppen som älskar att ge bort saker till nära och kära som jag gjort själv och detta är ett perfekt pyssel att ge bort i present när någon fyller år eller liknande.

Sedan lovade jag att visa min sons armband som han också gjort undertiden jag sittit med mina smycken, det är perfekt att sitta och spendera lite tid ihop med sina barn när man pärlar armband eller liknande.

armband1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så detta va det jag hade att bjuda er på idag och nästa vecka hade jag tänkt att visa er ett inlägg med midsommartema, men vad det blir får ni suga på en vecka till!

Många kramar DT Sophie

DT-Sophie

Söta armband

Hej på er!

Jag tänkte bara sticka in och visa upp lite smycken – eftersom ni numera hittar massor av produkter för smyckestillverkning i butiken.

Först ska jag visa tre små söta armband som både är snabba, lätta och billiga att göra!

DSC_8141

De rosa och gråa pärlorna är vaxpärlor och de genomskinliga pärlorna är gjorda av glas och kommer från detta smycketset.

Mellan pärlorna har jag satt rondellringar med rhinestones. Mellan de rosa pärlorna som är 10 mm sitter den större varianten av rondellerna mellan varje pärla. På de två armbanden har jag däremot bara satt rondeller mellan var tredje pärla, och här den mindre varianten.

Pärlorna hänger ju såklart inte ihop av sig själv utan har ju trätts på en elastisk smyckestråd, eftersom armbanden ska kunna träs över handen utan lås. Till de rosa och gråa armbanden har jag använt en vit 2 mm tråd (som nu även finns i en massa andra fina färger) medan glaspärlorna trätts på en genomskinlig 0,5 mm tråd.

DSC_8133_

Det var allt för mig denna Torsdag. Regnet vräker ner här i Ängelholm och bjuder på perfekt pysselväder, så nu ska jag se till att skapa lite mer!

jag

Ha en fantastisk scrap-kväll allihopa, så återkommer jag snart med fler armband.