Kort till tonårskille

Hejsan!

Då var jag tillbaka igen med ett litet inlägg och ett litet kort att visa er, och temat på dagens kort är tonårskille. Förra veckan blev det ett kort till den lite mindre versionen av kille och nu hoppar jag fram några år i tiden och landar på 15 bast.

Fick med häftiga 3d figurer passande till tonåringar där man får bygga upp en kille eller en tjej med hjälp av olika bitar och 3d kuddar.

Sedan är det ju svårt med dekorationer men Tim Holtz har mycket saker i metall bland annat som jag tycker passar bra. Sedan gäller det harr hitta häftiga papper som passar i rätt ålder med och det ska ju vara häftigt till en tonåring och inget annat.

Många 15 åringar spelar fotboll, har intresse för tekniska prylar så som datorer och telefonen och en annan sak som har står betydelse när man fyller 15 är att man får köra moppe. Så detta 3d ark passar perfekt till detta kort som jag har gjort till en blivande moppe åkande grabb.

Material från butiken:

Cardstock:

Vitt

Svart

Mönstrade papper:

Kaisercraft – Factory 42 – Workshop

Reminisce – Wizard – Brick Wall

Övriga dekorationer:

Punchout Sheet – Wild boys 2

Tim Holtz – Sprocket Gears

Ha en trevlig vecka så ses vi nästa onsdag!

Kram DT Sophie

Ett akvarier kort

Hej!!

Hoppas att allt är bra med er och att ni och era familjer håller sig friska, för det är mycket elaka baciller och sjukdomar som går runt nu. Själv har jag fått vaba en del men hållt mig frisk själv och då har det ju blivit en del tid över för pyssel, man måste ju försöka hitta det positiva i det tråkiga.

Min systerson fyllde 2 år för ett tag sedan och då gjorde jag ett kort till den lilla skrutten och jag inspirerades av tanken att titta in i ett akvarium med fiskar och sjöväxter.

Ljuset va inte alls med mig när jag skulle fota utan det blev blankt hur jag än vred och vände på allt, men det är sånt man får stå ut med ibland.

Material från butiken:

Cardstock:

Vit

Blå

Grön

Mönstrat papper:

Papper Reminisce

Dekorationer:

3D Stickers Fiskar

3D Stickers Delfin och Snäckor

Adhesive Enamel bubbles

Glittertejp

Detta va allt för mig njut av veckan som kommer så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie

2 X Halloweenkort med Carta Bella

Hej igen!

Nu går oktober mot sitt slut och snart är det Halloween. Idag tänkte jag visa två kort med mönsterpapper ur Carta Bellas fina serie Haunted House. De är rätt så lika med lite småskillnader och väldigt snabba och lätta att göra.

cof

Till korten har jag använt:

Närbilder på korten:

cof

cof

Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Trifold shutter card

Hej!

Idag visar jag ett manligare kort till en fiskeälskande man i mitt liv…

Ett kort i en rolig 3-d vikning som ser betydligt mer avancerad ut än vad den faktisk är att göra…Läckert designpapper från Reminisce, fina klipparksbilder från Reprint, och textstämpel från Roxstamp, embossad med Zing embosspulver.

Ostduk är så otroligt användbart för att skapa spännande strukturer: här har jag sprayat bitar med spraymister i brunt och grönt för att ge känslan av ett gammalt fiskenät

När kortet viks ihop ryms det i ett vanligt A5-kuvert! Visst blir allt lite elegantare med metallhörn på?

Och vikningen? Sök ”Tri fold shutter card” i Youtube så får du upp ett antal tutorials som visar hur man viker det – jag lovar, det är inte alls svårt!

Kramar
//Cattie

Exklusiv presentinslagning till älskling

Detta är ett inlägg från 2013, men tål att visas igen, så här i juletider!

Hej! Nu har jag packat in julklappar i flera dagar, och som avslutning gjorde jag ett lite speciellt paket. Alla andra har varit ”standard-inpackade”. Här kommer det sista paketet 🙂

Jag slog in presenten i guldpapper. Sedan rev jag ut en boksida ur en engelsk bok, som jag färgat in kanterna med stämpeldynan Vintage Photo, för att få ett mer åldrat utseende. En vanlig tvättsvamp går bra till detta. Jag skar ut en bredare remsa mönsterpapper, och stansade ut en vacker bård ur en bit mönstrat spillpapper, med Martha Stewarts Doily lace-punch.


Ett enkelt snöre runt paketet får lite extra uppmärksamhet när man virar det två varv runt julklappen. Som kronan på verket satte jag fast röda rosor, med en söt charm i form av tomten i släde. De vita bladen har jag färgat kanterna med lite Vintage Photo stämpeldyna. Och så lite fjädrar 🙂


manilla-tagen har jag skrivit min lilla julhälsning, och även denna har fått kanterna färgade med  Vintage Photo stämpeldyna.

Kram Fialisan/Sofia

Harmoni

Äntligen tisdag. Denna veckan har jag gjort en LO med papper från Reminisce.

009

Jag började med att kladda lite orange akrylfärg genom en mask. Lät det torka och lade sen på masken igen på samma ställe och lade på lite Gesso så det skulle likna gammal tegel. Lite stänk med en mist blev det också. En doily och lite grönt mulberrypapper under fotot. Klippte lite dekorationer från ett annat mönsterpapper, en söt träsnigel med fin rosett, en buddhacharm och lite blommor och blad så började jag bli nöjd men hittade ett gammalt plastgem som låg och skräpade på skrivbordet så den fick hänga med i farten.

Tack för titten idag och nästa vecka kommer jag att visa ett litet sött minialbum…

Kram

dt_jenni

Frostigt…

… kör vi med i bloggen denna veckan och jag visar två Loer med papper från Reminisce   Frost. Jag tycker bäst om Olaf, snögubben. En riktig sötnos.

Första LOen handlar om julafton och min favvis i Kalles jul, Sir Väs. När Kalle börjar så börjar julafton för mig.

005

Underst satte jag lite washitejp och en tag med lite gesso på. Över fotot satte jag en ram, mönstarad på en sida och träfärgad på andra. Perfekt om man vill färga den själv. Dekorerat med rhinestones och stjärnor. På ett tunt snöre hängde jag bokstavspärlor och en charm och två rosetter. De stora bokstäverna är utstansade i akvarellpapper som jag mistade i vintriga färger. Dessa pryds med lite snö.

Andra LOen gå i de lila färgerna. Lika fina de.

003

Här rev jag lite remsor i olika papper, både mönsterpapper och ett skimrande pärlemopapper. Längst ner på LOen satte jag lite spets som jag alltid tejpar. Jag tycker limmet blöder igenom. Under fotot sitter en doily som jag tycker är så dekorativa men enkla. Dekorerat med fina kopparfärgade blommor och pärlband. Överst satte jag strips med rhinestones, bara att klippa i bitar om man vill ha dem kortare. Jag brukar inte använda stickers men jag gillar kvalitén på dessa och att de inte är så dyra.

Tyvärr töar den lilla snön bort utanför mitt fönster. Inte för att vi fått så mycket men man får glädjas i varje flinga som faller. Jag är fortfarande barnsligt glad för snö.

Tack för titten. Nästa vecka rycker min duktiga vikarie in eftersom jag är och leker i snön och jag vet att  hon har något fint att visa er.

Kram

dt_jenni

Kram

 

 

Tack-kort i gult

Hej!

Här har solen lyst för fulla muggar i några dagar och man blir ju så glad!!! Dagens kort går därför i härligt solgula toner 🙂 .

tack a

Basen är från Bazzills Blingserie, riktigt härliga blingiga papper 🙂 . Det mönstrade pappret kommer från Reminisce och heter Spring Daisies. Jag har använt både bak- och framsida på pappret. Kanterna är distressade med Distress Ink Tea Dyetack aa

Hjärtat kommer från ett ark med Peel offs och det sitter monterat på ett Bling-papper i orange som heter Tootsie.TackRosorna i orange och gult samt bladen i ljusgrönt som dekoration. Texten kommer från Karen Foster och heter Headline.

Ha en riktigt härlig solig dag allihop 🙂 .

Kram Fialisan

DT-Fialisan