Skimrande Träask

Idag fick man vakna upp till en härligt varm sommarmorgon, men tyvärr lurar regnet runt hörnet så det ser ut att bli en pysseldag, och det är ju faktiskt inte det sämsta – eller hur? Först ska jag bara bjuda på en läcker träask som jag har gjort om lite, och jag hoppas det kan inspirera Dig till dagens pyssel!

En helt vanlig liten träask är grunden idag. Det första jag gjorde var att limma på alla mina dekorationer. Det är blommor från 49 Market, Kristallband,  band med RhinestonesMetallhörn, Vita löv,  Rosor, Cheesecloth,  Småpärlor,  en fransk lilja i gips och en stor akrylprisma.

När limmet sedan torkat och alla dekorationer satt fast, så fick sig hela asken och alla dekorationer en omgång med svart Gesso. Precis allt blev täckt med svart. Låter kanske dystert, men det är för att andra färger ska fästa bra och svart ger en mörk bra bas.
Så här såg det ut då:

Sedan började det skojjiga arbetet med att trolla tillbaka lite färger igen och det gjorde jag i första hand med Magical Shakers i färgen Guten Tag Teal från Lindy’s Stampgang och Alchemy Acrylic Paint i färgen Emerald Green.  Båda färgerna lurade mig lite, för  Guten Tag Teal blev lite grönare ovanpå den svarta grundfärgen än jag väntat mig (bara snyggt) och Emerald Green blev väldigt blå när jag målade och sprayade på lite vatten för att få färgen att flyta ut och bli lite tunnare. Men när jag värmde för att få det att torka gick Emerald Green tillbaka till den grönskimrande varianten som den har i burken. Lite otippat läckert faktiskt!

Den franska liljan i gips fick en blåare skimrande akrylfärg på sig för att bryta av lite mot det andra.

För att sedan lyfta fram detaljer mm så har jag strukit på en typ av Vax-färg, och Inka Gold har många läckra färger att välja mellan.  Jag har använt mig av två olika lite guldiga / bruna nyanser på min ask.

Hoppas det kunde inspirera till dagens pyssel och påminna om att dina dekorationer enkelt kan byta färg med ett litet grundlager av Gesso först.

Kram Lisa

I miss you…

Hej igen!

Idag hoppar jag in och bloggar istället för stackars Sophie som fortfarande inte fått upp sina pysselsaker efter flytten :Cry: …kan tänka mig att hon kommer fullkomligt spotta ur sig alster så snart hon kommit iordning.

Jag tänker bjuda er på ett kort i sann Maria-stil. Det innebär massor med blommor, glitter och detaljer. Varsågoda!

DSC_0048 (2)

Jag valde att göra ett kort i storleken 12×9 cm, ibland kan det vara skoj att variera sig. Jag fastnade för färgtonerna blå, brun och beige vilken är en fin kombination.

DSC_0053 (2)

Jag utgick från den fina bilden med fyren (skynda er för den ligger under rea, så den kan ta slut snart) och byggde på bakom den med ”remsor” i blått och brunt cardstock gjorda med hjälp av dessa spellbinders. Det ljusa pappret ni skymtar är från Shoreline Treasures – Dragonfly.

DSC_0055 (2)

”Havet” gjorde jag med hjälp av en bit ostduk från egna gömmor, men däremot hittar ni både charmen och rosorna i butiken.

DSC_0054 (2)

Som alltid älskar jag att dekorera med massor av blommor 🙂 Denna gång började jag med att färga in en stor vit ros och vita blommor från reprint med lite Inka gold, sedan fick dom sig lite mörkare färg från en brun stämpeldyna och som avslutning lite walnut stain. Jag fortsatte dekorera med ljusblå och vita rosor, bruna blad och utstansade blå blad. En bit hampasnöre passade också in och de små söta stjärnorna.

Som avslutning glittrade jag till allt med stickles glue- platinum och sedan embossade jag allt med Stampendous – Shabby Blue.

DSC_0052 (2)

På insidan valde jag att använda mig av Labels Twenty-Three och återigen Stampendous – Shabby Blue.

Det var allt jag hade för denna gång, skoj att få dyka upp såhär mitt i veckan. Nu håller jag tummarna hårt att Sophie får ordning hemma så också hon får pyssla av sig lite..

Tack för mig!

KRAM DT-Maria

DT_maria

Presentpåse och lek med Inka Gold

Hej allesammans!

Då har semestern börjat för hela familjen Meijer, vi ska njuta av 5 (förhoppningsvis) låånga veckor av massor av sol, bad och skoj. Men oroa er inte, pyssel kommer det självklart finnas gott om tid för! Jag kan ju inte släppa taget om det bästa jag vet 🙂

Idag kommer jag bjuda er på en presentpåse där jag testat och lekt lite med en av nyheterna i butiken: Inka Gold. WOW säger jag bara, detta är något jag kommer att använda mig av fler gånger!

DSC_0876 (2)

Jag startade med att testa att kleta på lite Inka Gold på dessa wooden flourishes jag hittade i DT-paketet med hjälp av en vanlig sminksvamp. Det blev ju bara det en jätteskillnad.

Sedan var jag ju bara tvungen att testa på papper….så jag tog ett helt vanligt vitt cardstock som jag torrembossade med hjälp av denna embossingfolder och min Big Shot. Efter det var det bara att börja kleta ut lite platinumfärg.

DSC_0880 (2)

DSC_0879

Med detta färdigt gav jag mig på att dekorera min påse. Jag valde en lite mindre brun påse från butiken som jag klädde i mitt egna papper och svart cardstock.

DSC_0894

Kanterna på papperna färgade jag med distress dynan:  Black Soot. Min uppiffade trädekoration fick hamna uppe i ena hörnet ihop med lite svart tunt sidenband.

DSC_0893

Den stora blomman från Petaloo fick sig en omgång med embossingpulvret- Shabby Blue och sedan Black Soot runt kanterna på kronbladen. När jag ändå höll på gav jag några vita rosor samma behandling. De svarta bladen jag stansat ut med hjälp av:  Rose Leaf och sedan färgat lite lätt med Inka Gold. Namnet är utstansat med ett alfabet från egna gömmor.

DSC_0895

Baksidan på påsen dekorerades enkelt i samma stil som framsidan. Den fina ramen är Spellbindern: Labels Twenty-Three som ni självklart hittar i butiken 🙂

Som sagt jag har blivit kär i de nya produkterna från Inka Gold och kommer absolut använda dom igen!!

Blev ni sugna på att testa själva, ni hittar massor med färger under nyheterna.

Lite senare i eftermiddag bjuder jag er på ännu en påse, men denna gång med papper från Pion Design.

KRAM DT-Maria

DT_maria