Skapa egen konst att hänga upp på väggarna

Hej på er!

Kul att du kikade in för att se vad jag hade tänkte att bjuda på för inspiration idag.
Joo! Jag tänkte visa er ett alster i form av en tavla målad på en vanlig enkel canvastalva med olika typer av färger som Kristina ha fullt av i butiken.

Jag har nästan bara vita väggar i mitt lilla hus och jag har länge känt att jag skulle vilja ha upp lite fina tavlor för att få lite mer liv rummen.

Jag är verkligen ingen konstnär men abstrakt kan väl alla måla va min tanke och sedan är det väl bara låta fantasin flöda.

Måste bara börja med att säga att det va så mycket roligare än jag trodde, när jag struntade i alla prestationer och lät tavlan växa fram.

Jag började med att måla hela tavlan med vit akrylfärg, även att den va vit från början. Detta för att lättare kunna blanda in mina andra färger (svart, silver och guld) så att dom smälter ihop på ett fint sätt.

När jag kände mig färdig och nöjd med bakgrunden så lät jag färgerna torka till så att jag sedan kunde gå på och börja måla alla mina olika effekter. Jag plockade fram en rosa mist från Tim Holtz och sprutade lite både så att det blev rinningar och även lite diffust som smälte in o bakgrunden.

Jag använde lite av de färgerna i min bakgrund till att göra lite cirklar men botten av en burk jag doppade i färgen. Jag hittade även lite bubbelplast som jag målade med rosa matt färg och gjorde avtryck med på några ställen. Och till sist pricken över i:et så tog jag svart och guld sprayfärg från Montana och sprayade i 2 koppar. Sedan ställde jag tavlan upp och hällde färgerna så att det blev ett rinnande mönster av svart och guld.

Nu har jag fått en tavla som med alla dess färger passar in i mitt rum, och även att jag bara har kladdat lite så känns den full av liv. Det återstår det bara att ge den en matchande kompis, som jag kan hänga upp på andra väggen.

Material från butiken:

Canvastavla

Akrylfärg: Vit, svart, silver, guld

Montana sprayfärg:

Montana Metallic, Montana Metallic

Övrig färg:

Glitter Pulver Guld

Stickles glitterlim

Tim Holtz Distress Oxide spray Kitsch Flamingo

Chalky Vintage Look Paint- Antique Pink

Tack för titten, kram DT Sophie

Lo på canvastavla

Hejsan!

Idag tänkte jag egentligen bjuda er på mitt första julpyssel för i år men när man är tidsoptimist som jag är så fick jag se mig besegrad och får spara det tills nästa vecka istället. Så då ska jag istället visa er en lo som jag har gjort och sedan satt på en canvastavla. Det blev en liten tavla med våran röda pärla och så fick även jag vara med på ett hörn.

Eftersom att bilen är röd/vit så ville jag ha ett papper som passade och jag hittade ett från Carta Bella  Cartopia Journaling Cards som hade en röd bakgrund med däck och fäljar på. Detta fäste jag på ett vanligt svart cardstock och sedan limmade fast på en svart canvastavla.

Jag har dekorerat med ett papper även det från Carta Bella – Cartopia – Full Auto Service  med bilskyltar som jag har klippt ut.

I övrigt har jag dekorerat med vita blommor, röda blommor, blad, röda rhinestones, silver rhinestones.

Detta va det jag hade att bjuda er på idag, men glöm inte att kika in nästa vecka då jag visar ett roligt projekt som ni kan göra med barnen till jul.

Kram DT Sophie

 

Mixed Media Canvas ”Create Art”

Hej!

Vilket underbart väder vi haft, nästan sommarvärme. Fick mig att bli sugen på lite klet och kladd, sådant man gör bäst utomhus :-D. Kommer ni ihåg mina Canvastavlor jag gjorde struktur på, i inlägget om decoupage? (Om inte kan ni kolla här.) Nu har jag gjort färdigt en av dem.

Jag hade som sagt en färdig vit grund som jag sedan dekorerade med bl.a. ros mullberry, vita och röda pappersrosor, glittriga blad, glasflaska, trähjärta, annat trähjärta, satinhjärtan, gem ”like”, miniklädnypa och trästege. Dessutom har jag använt: 2 skräppenslar ur egen gömma, lite vanlig wellpapp, lila och turkos cardstock, glitter flakes och alfabetsdie från Tim Holtz. (Har kört flera bokstäver i kartong och sedan limmat ihop). Limpistolen fick jobba flitigt och som färg har jag använt dels mera vit gesso, färdig Color Bloom Spray och egen mist jag blandat av akrylfärg och vatten och sedan har jag använt Inka Gold i både Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silveroch Inka Gold Vax Silver.

Jag tycker det är jätteroligt att göra denna typ av projekt för man kan ta lite vad man har, gör inte så mycket om det är fel färg eller inte passar ihop. Det är bara att måla över och sedan färga in igen. Blir man inte nöjd med resultatet kan man också måla över och börja om, sedan drar man på lite Inka Gold så det skiner om den så blir resultatet över förväntan 😀 Prova själv vet jag. Det är superskoj.

Tack för titten och hoppas du hittar tillbaka 😉

Kram Dt-Jenny