Canvas Vintertavla – BINGO

Hej,

I dag är det min tur att tolka Kristina’s BINGO-utmaning…Att skapa på canvas är i sig en utmaning för mig, att dessutom följa bingo-rader gjorde det ännu klurigare, men så kul!

Jag valde raden med elementen:
SNÖ – GESSO – DIE CUT – TRÄ

Mitt resultat: det blev gott ett skapande av hjärtats lust med allt möjligt jag hittade inom räckhåll.

Den här detaljen är faktiskt min favorit med hela tavlan: de vackra, sirliga Chipboard die cuts:en som jag embossat med lite silver embossingpulver gnistrar vackert.

Likaså kanterna av texten som där jag strök Glitter Snow Snöeffekt – läckert som en cupcake frosting!

Låsdekoration som jag gjort med hjälp av Stamperia Cream Paste och vackra silikonformar från Prima.

Grunden på canvasen är Gesso, därefter använde jag en stencil och Modelling paste som jag sedan sprayade över med vatten och Nuvo Shimmer Poweder. För att skapa mer dimension limmade jag fast Ostduk (funkar till de flesta projekt!)

Som sagt: tager vad en haver…

…Vita blommor, trädekorationer, mer Glitter snö.

Hoppas Ni testar själva att skapa en vacker Vintertavla!

Kramar
//Cattie

Skapa egen konst att hänga upp på väggarna

Hej på er!

Kul att du kikade in för att se vad jag hade tänkte att bjuda på för inspiration idag.
Joo! Jag tänkte visa er ett alster i form av en tavla målad på en vanlig enkel canvastalva med olika typer av färger som Kristina ha fullt av i butiken.

Jag har nästan bara vita väggar i mitt lilla hus och jag har länge känt att jag skulle vilja ha upp lite fina tavlor för att få lite mer liv rummen.

Jag är verkligen ingen konstnär men abstrakt kan väl alla måla va min tanke och sedan är det väl bara låta fantasin flöda.

Måste bara börja med att säga att det va så mycket roligare än jag trodde, när jag struntade i alla prestationer och lät tavlan växa fram.

Jag började med att måla hela tavlan med vit akrylfärg, även att den va vit från början. Detta för att lättare kunna blanda in mina andra färger (svart, silver och guld) så att dom smälter ihop på ett fint sätt.

När jag kände mig färdig och nöjd med bakgrunden så lät jag färgerna torka till så att jag sedan kunde gå på och börja måla alla mina olika effekter. Jag plockade fram en rosa mist från Tim Holtz och sprutade lite både så att det blev rinningar och även lite diffust som smälte in o bakgrunden.

Jag använde lite av de färgerna i min bakgrund till att göra lite cirklar men botten av en burk jag doppade i färgen. Jag hittade även lite bubbelplast som jag målade med rosa matt färg och gjorde avtryck med på några ställen. Och till sist pricken över i:et så tog jag svart och guld sprayfärg från Montana och sprayade i 2 koppar. Sedan ställde jag tavlan upp och hällde färgerna så att det blev ett rinnande mönster av svart och guld.

Nu har jag fått en tavla som med alla dess färger passar in i mitt rum, och även att jag bara har kladdat lite så känns den full av liv. Det återstår det bara att ge den en matchande kompis, som jag kan hänga upp på andra väggen.

Material från butiken:

Canvastavla

Akrylfärg: Vit, svart, silver, guld

Montana sprayfärg:

Montana Metallic, Montana Metallic

Övrig färg:

Glitter Pulver Guld

Stickles glitterlim

Tim Holtz Distress Oxide spray Kitsch Flamingo

Chalky Vintage Look Paint- Antique Pink

Tack för titten, kram DT Sophie

Lo på canvastavla

Hejsan!

Idag tänkte jag egentligen bjuda er på mitt första julpyssel för i år men när man är tidsoptimist som jag är så fick jag se mig besegrad och får spara det tills nästa vecka istället. Så då ska jag istället visa er en lo som jag har gjort och sedan satt på en canvastavla. Det blev en liten tavla med våran röda pärla och så fick även jag vara med på ett hörn.

Eftersom att bilen är röd/vit så ville jag ha ett papper som passade och jag hittade ett från Carta Bella  Cartopia Journaling Cards som hade en röd bakgrund med däck och fäljar på. Detta fäste jag på ett vanligt svart cardstock och sedan limmade fast på en svart canvastavla.

Jag har dekorerat med ett papper även det från Carta Bella – Cartopia – Full Auto Service  med bilskyltar som jag har klippt ut.

I övrigt har jag dekorerat med vita blommor, röda blommor, blad, röda rhinestones, silver rhinestones.

Detta va det jag hade att bjuda er på idag, men glöm inte att kika in nästa vecka då jag visar ett roligt projekt som ni kan göra med barnen till jul.

Kram DT Sophie