Piratskepp med Magnolia – tutorial

Följ med på skattjakt med Tilda och Edvin! De gav sig iväg redan i gryningen för att leta efter den försvunna sjörövarskatten. Tilda håller utkik efter skattön med sin kikare och Edvin har precis hissat seglen medan vinden ökar i styrka. Tilda dinglar med benen över skeppskanten. Hon bär sina nya, rosaglittriga skor som matchar Edvins tröja perfekt. Plötsligt får Tilda en skymt av en grönskande ö, långt borta i horisonten. – Skepp ohoj, vilken lycka! Ön syns ännu bara som en liten, liten prick, men Tilda och Edvin rusar glatt omkring på däck och samlar ihop spadar och rep för att ta med sig till skattjakten.

Då och då har jag stött på scrappade båtar och skepp på nätet och givetvis var jag tvungen att testa själv också. Ljusrosa cardstock är bas till skeppet som är klätt i Magnolias ark ”Row The Boat”. För att scrappa ihop ett eget piratskepp kan du göra så här:

1. Gör en mall. ”Googla” gärna på nätet (t ex med sökorden ”ship template”), skriv ut den form du gillar bäst. Klipp ur formen och klistra upp på kartong för att få stadga och klipp igen.

2. Rita upp två skepp med din mall på vald cardstock. Klipp ur de två skeppen.

3. Dekorera den ena skeppskroppen (eller båda om så önskas) med designark os v.

3. Skär ut en remsa som är 12 x 30 cm. Den ska sedan utgöra båtens botten. Om 30 cm blir för kort för att nå till båda skeppsändarna, kan du behöva skarva med en extra bit. Mät mot skeppskroppens högsta punkter.

4. Vik den långa remsans kanter 6 mm – 1 cm (beroende på hur bred dubbelhäftande tejp du har hemma) in på båda långsidor. Kanterna ska sedan fästas mot båtkropparna.

5. Vik samma remsa på kortsidan så att den får en rak botten på mitten som passar skeppets botten. Min skeppsbotten är 9 cm.

6. Fäst dubbelhäftande tejp på de vikta långsidornas kanter. Dra bort tejpen och klipp kanterna i ”sicksackade” flikar. Om du väljer att låta tejpen sitta kvar blir det lite pillrigare att få bort skyddspapperet. Lämna ”bottnens” fästdel oklippt och rak. Se bild nedan.

7. Fäst samman skeppskropparna mot bottenremsan, en och en. De sicksackade flikarna gör det lättare att följa skeppets form medan botten fäster bra som den är.

8. Fäst samman mittenseglen med dubbelhäftande tejp på insidorna och stadga vid behov upp masterna med lite cardstock för att ge skeppet bättre stadga.

Designarkets kanter är rivna och infärgade med distress ink ”Faded Jeans” och stämplat med en privat bubbelstämpel från Magnolia. Jag har använt VersaMark och embosspulver ”Jeans”, en färg  som går perfekt i hop med de infärgade kanterna.

Skeppet har utrustats med ett litet runt fönster. Det har försetts med fönsterglas i form av en bit OH-plast. Upp till skeppets däck tar man sig på en liten stege i furu. På skeppets kant har jag använt Crop-A-Dile för att få öljettförsedda hål. ”Repet” hittade jag i min egen pysselhörna, men i butiken finns hampasnöre som passar perfekt till ändamålet. Inuti skeppet, på dess golv har jag fäst mitt nya favoritmaterial; korkmatta.

På seglen har jag fäst en bit ”väv” (ostduk) som jag hittade i min pysselverkstad. På väven sitter vackra träknappar från Prima Marketing; Buttons En Francais. Klistermärket med dödskallen hittade jag långt bak i min egna stickerssamling.

Skeppets besättning består av Magnolia-stämplarna ”Edvin With Stolen Heart” och ”Tilda Offshore”. De har färglagts med Promarkers och glittrats till med glitter stickles ”Glam Pink” och ”Baby Blue”. Stämplarna är stämplade med brun färg för att ge ett mjukare intryck. I butiken finns prisvärt specialpapper i olika storlekar att använda till stämplarna.

Det blev ett långt inlägg från mig idag, med många bilder och mycket text. Det blir lätt så för mig när jag har pysslat med något riktigt roligt som detta skepp faktiskt var. Om det är svårt att följa min tutorial eller om det finns frågor så vet ni var jag finns!

Ha en härlig helg!

Kram från DT ”ScrapSalig”


av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Piratskepp med Magnolia – tutorial”

 1. Profilbild för Ulrika Wandler
  Ulrika Wandler

  Oj, vilken grej!! Underbart läckert! undrar om de ringer från nåt konstmuseum en vacker dag! Du skapar fantastiska saker!

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tusen tack, vad gulligt sagt av dig! =D Så roligt att du gillar skeppet, det glädjer mig!!

 3. Profilbild för Majsan
  Majsan

  ÅÅH WOOW WOOW såå himla läckert, vilket jobb du lagt ned :), såå otroligt snyggt, så jag har inga ord, HELT FANTASTISKT LÄCKERT helt enkelt 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack snällaste du, din kommentar värmer och glädjer mig! =D

   Kramar

 4. Profilbild för Maria
  Maria

  Men JÖSSES!! Hur fint som helst.
  Du är så makalöst duktig, följer din privata blogg dagligen men fattar inte varför jag inte kan kommentera…hm…datahacker är INTE mitt andra namn 😉

  Kram Maria

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack, vad glad jag blir att du gillar Magnolia-skeppet!! Detsamma till dig, dina alster är verkligen underbara och inspirerande!

   Åhh, går det inte att kommentera…hm, ingen datahacker jag heller, kommer inte alls på vad som kan vara felet 🙁 Tokigt, det är som det är med datorer.

   Kram på dig!

 5. Profilbild för linda
  linda

  Du e helt makalös på att konstruera snygga saker, vilket jobb du lägger ner! Superfint! Kram L

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack snälla du! Det var verkligen jätteroligt att scrappa skeppet, tid och rum liksom försvann =D

   Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *