Lek med krympplast

Hej på er!

Brrr vilken kylig måndag det bjuds på, inte alls lika fin och solig som helgen har varit här i Hjo. Det har varit en perfekt helg att påta i trädgården och förbereda inför sommarens projekt.

Det enda glädjande med en gråmulen och kylig dag är att man kan med gott samvete sitta i pysselrummet och skapa, det kommer jag göra innan det är dax att göra sig redo för kvällsjobb.

Under påsken testade jag och dottern krympplast 🙂 väldigt roligt och mysigt att kunna sitta tillsammans och prata om ditt&datt.

Vi provade ett av de färdiga kiten som finns i butiken ihop med finspetsiga tuschpennor och nedan följer resultatet:

På baksidan av kitet står tydliga instruktioner om hur ni går tillväga men jag drar en snabb förklaring här: Man kan som sagt välja att använda antingen färgpennor eller tusch, vi testade båda men tyckte att tuschpennorna gav mest färg. Måla/färglägg på den matta sidan av pappret och klipp sedan ut motivet. Tänk på att om ni spar en kant runt om så blir det en transparent kant kvar efter krympningen. Om man vill göra hål för att tex göra ett halsband, nyckelring eller dyl måste man göra det INNAN annars kommer det spricka. OCH tänk på att också hålet krymper ( vet av egen erfarenhet 😉 )

När ni är klara lägg era motiv på bakplåtspapper med den färglagda sidan uppåt och ”grädda” i ugnen på 160 grader tills dom krympt färdigt. Hur vet man då att dom är färdiga tänker ni säkert…… jo- först börjar dom knögglas ihop och man tänker HJÄLP…. men oroa er inte dom vecklar ut sig igen och blir lika platta och fina som från början.

Här ser ni resultatet efter vår pysselstund. Motiven krymper ganska ordentligt från ca 10×14 cm till ca 5×5 cm

Igår fick jag för mig att testa att göra helt egna figurer med mixade ark från detta kit och här ser ni några av figurerna. Då jag håller på med ett resealbum i PL (project life) fick det bli lite kartor mm. Cupcakeen är från en Tim Holtz stämpel och den har jag experimenterat lite med genom att avsluta med stickles glue innan ”gräddning” och DET FUNKAR 🙂 Till detta använde jag stämpeldynan: StazOn och den funkade perfekt.

Jag färglade också fjärilar och klockor från ett stämpelkit som tidigare fanns i butiken, det liknar detta i storleken.

Här ser ni hela plåten efter ”gräddningen” så det blev väldigt små dekorationer.. så jag får nog testa lite större stämpelmotiv nästa gång.

Här ser ni en tag jag knåpade ihop med en av klockorna i krympplast. Samma stämpel har jag använt att göra bakgrunden på tagen så visst blir det skillnad. Bandet jag använt är ostduk färgat med Primas Colour Bloom Spray.

Med detta önskar jag er en fin vecka!

Kramar DT-Maria

Kommentarer

2 svar till ”Lek med krympplast”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Jisses vad läckert! Var det svårt och pilligt?

  1. Profilbild för Maria Meijer
   Maria Meijer

   Tack ❤❤ lite pilligt att klippa men annars bara kul! Kommer absolut bli fler gånger ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *