Lek med foam clay lera

Hejsan!

Sommarlov, barnen är hemma hela dagarna och så finns det plötsligt massor av tid till att ibland inte ha något att göra alls. 🙂 Då kan det vara bra att ha lite lera i beredskap, bara att ta fram och låta fantasin flöda fritt. Vi hade en sådan dag här hemma och då tog jag fram foam clay lera samt två överblivna frigolitägg från påskpysslet. Min son och jag satte igång och lekte och resultatet blev det här:

Vi använde oss av frigolitägg, 8 cm och 4,8 cm stora, tillsammans med kopparfärgad och svart foam clay lera.

Vi klädde in äggen med den kopparfärgade leran. Den här leran fäster väldigt bra både mot underlaget och framför allt mot sig själv så det är lätt att få den heltäckande.

Därefter gjorde vi riktigt tunna längder av den svarta leran och delade den i mindre delar och gjorde hår av dem. (här tyckte sonen sedan att det var roligare att leka med bilar så jag fick fortsätta på egen hand 🙂 ) Så satte jag fast dem på huvudena.

Jag rullade två små bollar av den kopparfärgade leran och gjorde näsor av dem och munnarna gjorde jag av vanlig röd lera.

Därefter fick huvudena torka innan jag limmade på rullögon, 7mm och 10 mm, och trädde dem på grillpinnar och gjorde rosetter av svart satinband att sätta under huvudena.

Blomman i håret är också gjord av foam clay lera som jag kavlat ut så den blev riktigt tunn och sedan lät jag den torka innan jag stansade ut blommorna med hjälp av dies från Crealis.

Färdigt och det blev ju nästan ett porträtt av min son och mig. 🙂

Tack för titten och ha det gott!

Kram


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *