Kort med accordation fold tag

Mumsiga Magnolia står för stor del av inspirationen jag tänker bjuda på idag! Som om det inte var gott nog så har jag även testat en ny vikning – ett kort med utvikbar tag på framsidan.

Ibland vill det sig dock inte alltid på första försöket. Jag höll på länge och väl med själva tagen och efter att tre stycken fått gå till pappersåtervinningen blev jag slutligen nöjd. Inte heller förstod jag först hur jag skulle få tagen att sitta uppvikt med hampasnöret på framsidan. Trots det så kommer jag nog att scrappa fler kort av den här typen:

Den bedårande och kramvänliga varelsen på kortets framsida är Hobbie The Bear. Jag har använt slät ljusbeige och skimrande orange cardstock samt designarket Vintage Mushrooms. Perfekt ark att klippa ur små svampar som dekoration från.

Nu tar vi en titt på tagen utvikt från sin plats:

Hålet som jag trätt snöret genom är stansat med öljetttången Crop-A-Dile. Kanterna på cardstock och designark är färgade med distress ink Spiced Marmalade. Texten Carpe Diem är en stämpel från Reprint, embossad med VersaMark och kopparfärgat pulver.

Stämpelmotivet är färglagt med Promarker. Motivet är sedan lackat med Glossy Accent. Droppar från höstregnet är också skapade med Glossy Accent. Längst upp i hörnen syns självhäftande nitar.

Höstpyssel och orangea rosor i storlekarna XL- och liten tillsammans med tygblad på band. En liten nyckelcharm fick också vara med.

Allt från mig denna fredag i mitten av september, ha en underbar helg!

Kram från DT Kristina ScrapSalig


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Kort med accordation fold tag”

 1. Profilbild för Maria " Emia" Meijer
  Maria ” Emia” Meijer

  Men så fint du gjort Kristina.. Kan tänka mig att det har varit lite knåp och pyssel för att få till allt. Resultatet blev iaf super!
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack, snällt sagt! =D Hehehe, jo, lite pillrigt var det allt, men det är förstås en viss tjusning med det också =)

   Trevlig helg på dig med!

 2. Profilbild för eva
  eva

  så läckert, men det är allt du gör tycker jag.färgen orange förknippar jag annars med hallowen. Ha en skön helg./eva

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Meeen vad gulligt sagt, vad kul att du tycker så! Jaaa, jag har alltid varit lite ”rädd” för färgen orange, men på senare tid har jag läst mig att tycka mycket om den, passar ju faktiskt till mycket annat än bara Halloween 🙂

   Ha en skön helg du också!

 3. Profilbild för Anna-Maria
  Anna-Maria

  Åh, vilket fint kort! Har du några mallar du går efter när du gör vikningen, eller hur gör man den?

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack för din kommentar, roligt att du gillar kortet!

   Njaae, hade ingen mall eller tutorial, men såg ett kort på nätet med liknande vikning. Själva tagen viker man i dragspelsform, 30,5 cm lång och den bredd man önskar. Gör hål i tagens ovansida, märk ut var på kortet hålet skall hamna och håla även genom kortet. Ett hål till i kortet som ska hamna lite bakom tagen, innan man limmar fast den på kortet. Trä ett snöre genom hålen för att sedan kunna binda samman tagen. Vet ej om det var en särskilt bra beskrivning, men prova gärna. Som jag skrev så fick jag göra flera försök innan jag fick till det, så blir det ju ibland =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *