Jultips med mönstrad textil

Hej! Mitt namn är Jossan och jag är ny supportansvarig här hos Kristinas Scrapbooking!

Att pyssla har alltid legat mig nära. Jag älskar att få skapa och gör allt så som kort, tavlor, tvålar, smycken och syr söta små dekorationer. Och nu när det börjar närma sig jul så har jag hittat ursöta juldekorationer att hänga i granen, runt en blomma eller varför inte i en krans på dörren? Man kan även göra en egen adventskalender med hjälp av tyg och små söta hus som ni kan se längre ner i inlägget

Till dessa söta hängen har man använt sig av Patchworktyg i röda nyanser och dekorerat dessa med knappar, glitterlim och söta små band.

Såhär har man gjort dessa fina hängen:

Rita och klipp rosetten efter schablonen. Klipp 3 cirklar i tyg; 1 stor och 2 av den näst minsta på schablonen. Klipp 2 cirklar av stryktyget; 1 liten och 1 av den näst minsta.

Klicka här för att komma till schablonen

Stryk tyget enligt vad som anvisas på förpackningen. Stryk fast stryktyget på baksidan av den ena av de små tygcirklarna och stryk i mitten på framsidan av den andra.

Vik en kant på 0,5 cm och sy runt med små rynkstygn som vi visar på bilden. Sytråden ska inte fästas.

Klipp ut den näst största cirkeln på schablonarket i papper.

Placera kartongcirkeln mitt på den stora tygcirkeln med sydd kant. Strama om kartongcirkeln genom att dra i varje ände av sytråden. Lämna ett hål på framsidan och knyt en knut.

Klä knappen med tyg och använd den tygcirkeln med silver stryktyg på mitten. Gör knappen till en glitterknapp enligt anvisningar på förpackningen.

Limma tygcirkeln (med stryktyg på baksidan) i hålet på framsidan på rosetten med kartongskivan inuti. Använd något för att trycka ner tyget i hålet med, så det sticker ut. Limma fast knappen ovanpå.

Klipp ett band på 20cm, vik det på mitten och limma fast ändarna på rosettens baksida.

Lägg en rand av glitterlim på kanten av rosetten och den mittersta cirkeln. Låt torka och din dekoration är nu klar!

Ett annat roligt pyssel man kan göra med detta patchworktyg är små söta hus som man kan använda som julgranshängen, till adventskalender eller göra en liten vinter by av.

Här har man först penslat decoupagelim på framsidan av papphuset. Lägg sedan patchworktyget med framsidan nedåt, pensla med decoupagelack på baksidan av tyget, helt ut till kanterna och lägg på papphuset. Släta ut med händerna och låt det torka.

Klipp till alla kanter efter schablonen med en sax. Rita ev. ett fönster som vi visar på bilden. Fönstret mäter 2×2 cm. Skär sedan ut detta med hjälp av en skalpell.

Vik alla kanter efter viklinjerna t.ex. med ett falsben. Skär ett litet hål i tappen som ska låsa taket. Trä genom ett snöre med 3-dubbelknutar som vi visar på bilden.

Sätt ihop huset och pensla kanterna med lim. Sätt först ihop huset till en fyrkant, därefter taket och till sist botten. Använd ett penselskaft för att få gaveln på plats.

Och du har nu ett färdigt hus!

Hoppas ni får lite inspiration från dessa alster att skapa egna hängen och dekorationer.

Kramar från Jossan!

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *