Julkransar Göra Själv – Med halmkrans

Halloj i stugan!

Är du sugen på att göra en egen julkrans till dörren i år? Det är inte så svårt, och med rätt verktyg och tillbehör kan kranstillverkningen börja direkt!

Kranstillverkning dekorationer

Tips på dekorationer du kan använda till din julkrans är t.ex. kvistar av järnek, granbarr, lingonris, buxbom, torkade nypon och vintergröna blad från trädgården. Just dessa nypon som vi har använt, är doppade i stearin för att få en läcker, vaxad yta.

Kransstomme och tillbehör

Vi har använt en klassisk kransstomme av halm, vilket passar bäst som dörrkrans. Denna finns i olika storlekar att köpa till riktigt bra pris, 21 cm, 27 cm eller 35 cm. Se varugruppen julkrans. Utöver halmkrans finns också frigolitringar, samt metallringar, och även dekorativa kransstommar av vinranka.

Förutom en kransstomme, behöver du också grön ståltråd och en avbitartång.

Binda julkrans

Börja med att binda grankvistar runt kransstommen med hjälp av ståltråden. Tänk på att binda ganska hårt. När kvistar och blad torkar, krymper de. Bind bara grankvistar på framsidan och sidorna av kransen. Baksidan, som ska ligga mot dörren, lämnas tom. När du har fått ett jämnt lager av grankvistar runt hela kransen, tråcklar du in ståltråden på baksidan och avsätter en liten ögla i toppen av kransen för upphängning. 

Dekorera dörrkrans

Nu är det fritt fram att dekorera din julkrans. Du kan använda lärkkottar, grankottar, dekorationsbär, dekorationsbollar och mycket mer. Utforska gärna varugruppen ”Granar – Kottar – Julpyssel” i butiken. En limpistol är bra att använda till små kransdekorationer, men ståltråd är alltid att föredra.

Jag älskar glitter, speciellt vid juletider. Så några stänk av Montanas glitterspray var ett måste på min julkrans. Tänk på att spraya utomhus!

En sparsamt dekorerad julkrans att hänga på dörren till jul.

Förutom dekorationskottar, kan man använda anis stjärnor, kanelstång, torkade apelsinskivor m.m.

En annan, mer fyllig variant med små dekorationsäpplen. 

En liten, förgylld klocka blir en vacker detalj i denna täta och rustika julkrans, där anis stjärnor, kanelstänger och dekorationsäpplen pryder kransen. 

Dekorationsbären i denna krans är doppade i stearin, vilket ger en häftig effekt, och blir dessutom konserverade och hållbara mot väder och vind.

Jag hoppas att du blev inspirerad till att göra en egen dörrkrans till jul! Bara fantasin sätter gränser! Ut och hitta naturmaterial och vintergröna växter till din krans, och utforska våra juldekorationer:

Etiketter: julkrans, julkrans dörr, dörrkrans julkrans, binda julkrans, göra egen julkrans, julkrans diy, göra en julkrans, göra julkrans, julkrans dörr utomhus


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *