Julkort med papper från Craft o clock

Hej på er allihop!

Nu är vi så nära december och 1 advent att det pirrar i kroppen. Snart åker alla adventsstjärnor och ljusstakar upp i mina fönster. Så mysigt! För att få en start på den härliga känslan har jag påbörjat min julkortsverkstad.

I dagens blogginlägg visar jag inte bara ett utan sex olika kort från samma serie. När jag ska göra många kort tycker jag att det är bra att jobba på färdiga kortstommar. Det som är så smidigt är ju att de även kommer med kuvert.

 

Jag började med att välja ut vilka mönsterpapper som jag skulle använda för att sedan leta reda på ett rött cardstock som passade till färgerna. Cardstock papperet limmande jag rakt på kortstommen. Mönsterpapperet har jag höjt upp med foamtejp men innan jag satte fast det distressade jag kanterna med en sax.

Jag tittar mycket på youtube videos där de skapar underbara kort med mycket detaljer från klippark. Det är från dessa videos som jag har fått min inspiration. Jag visste när jag gjorde det första kortet att jag ville använda en av kransarna från ett av klipparken som grund till min komposition. Den satte jag fast med foamtejp för lite höjd.

Sedan byggde jag vidare med fler bilder från klipparken. För att få höjd på blommorna klippte jag även mellan blombladen för att kunna böja upp dem lite. Det finns många lösa gröna blad som jag fyllde på med bakom blommorna. I blommornas mitt har jag satt en liten klick med Nuvo glitter accents och på de röda bären har jag satt en liten glitterdroppe. Bakom de flesta kompositioner har jag även satt ostduk.

Eftersom nästa mönsterpapper har jultomten i sin släde uppe i hörnet så valde jag att stämpla texten direkt på papperet. Texterna på alla korten är stämplade med watermark stämpeldyna och embossade med ett glittrigt guld embossingpulver.

Känslan jag ville skapa med detta kort var en scen från naturen på julnatten där tomten far över himlen. Därför valde jag att lägga snö på de utklippta bilderna. Precis som på förra kortet höjde jag upp kransen med foamtejp och blommornas mitt fick en guldklick. Här valde jag även att glittra ögonen på hjorten.

Då bakgrundspapperet på nästa kort var väldigt enkelt valde jag att sätta klickar med Nuvo glitter accents i hörnen.

På bären har jag använt glitter accent men på skridskons skena och snörhål har jag istället glittrat med Stamperias Arctic Ice.

Här kommer närbilder på de andra tre korten.

Jag tänker att i år är det en god tanke att skicka julkort till våra nära och kära för att visa att vi tänker på dem. Ta väl hand om varandra!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Mönsterpapper från Craft o’ clock – This miracle night 6×6

Klippark från Craft o’ clock – This miracle night – Flowers och 01

Kort och kuvert – A6 – Natur

Röd texturerad cardstock

Stickles glitterlim

Aleene’s glitter snow

Stamperia Arctic Ice

ostduk

Stämplar – Crafter’s companion – Vintage christmas

Watermark – stämpeldyna

Embossingpulver – Reprint – Gold sparkle

Foamtejp

Tacky Glue

Embossingfön

Runda dies från egna gömmor


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *