Julkort Mårten Gås – Maja Design Christmas Wonderland

Hejsan!

Som Skåne-tös har jag lite förkärlek till sagan om Mårten Gås av Selma Lagerlöf. Därför blev jag extra glad över att se denna goa gås i Maja Designs nya julkollektion ”Christmas Wonderland”.

Det bruna pappret ”Silent Night” fick bli min botten. I ”Paper Pack 12″x12″ Maja Design – Christmas Wonderland” finns ett extra bonus-ark på insidan av omslaget, med en mängd härliga figurer att klippa ut och använda till dina julkort. Detta ark finns inte att köpa separat, endast med 12″x12″ paper packet.

Jag började med att embossa kanterna med härligt glittrande embossingpulver, och klibba på Gesso från Stamperia, som blir väldigt likt snö. 

Mårten Gås i den sköna, blå vinterkoftan klippte jag ut med en detaljsax, och med Martha Stewarts branch-punch, stansade jag ut små kvistar. Den här stansen har tyvärr utgått hos tillverkaren, men det finns en variant från Ek Success som heter ”Large Branch – 57 mm”. Lite större, men samma motiv.

Rosornas gröna stjälkar av ståltråd kan snurras runt änden på en pensel eller tandpetare, för att bli dekorativt skruvade.

Av spillbitar gjorde jag en upphöjd dekoration mitt på kortet. Mårten Gås satte jag fast i hörnet med 2 mm tjocka häftkuddar.

Uppe i höger hörn sitter guldfärgade pärlor, liksom längs med blomsterarrangemanget.

Följande produkter är använda till dagens kort:
Detaljsax
Papper Maja Design Christmas Wonderland (Silent Night)
Pappersrosor
Gesso Stamperia
Embossing Enamel Stampendous
Stans EK Success – Large Branch
Halvpärlor – Brilliant Guld – 3-7 mm – 72 st
Häftkuddar – Tjock 2 mm – 5 x 5 mm
Aleenes Always Ready – Turbo Tacky Glue

Lycka till i julkortsverkstaden, och tack för titten!
Kram Kristina!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *