Julklappshus

Hej!

Nu är det äntligen min bloggsöndag igen och jag ska försöka inspirera inför julen med en lite annorlunda ”paketinslagning”. Jag fick nämligen för mig att det skulle vara kul att ge bort några av alla julklappar man lägger under granen i paket som kanske inte är så konventionella. Något som verkligen sticker ut, som mottagaren sen kan använda som dekoration resten av julen och förhoppningsvis också kommande jular. På så sätt blir det inte bara innehållet i paketet utan även utsidan som blir julklappen.

Jag satte mig ner och spånade och kom fram till att jag ville att dessa paket skulle vara i form av hus. Närmare bestämt röda stugor med vita knutar. Tanken är att det ska bli en hel liten by med åtminstone 5-6 olika hus när jag är klar. De ska stå där under den glittrande granen och vänta på att delas ut på julafton. Sen får vi se hur många jag hinner med.

Måttet på mitt första hus som jag nu är klar med och som jag visar här idag är 6 tum brett, 6 tum djupt och 8 tum högt. Jag använde mig av grövre kartong eller chipboard till stommen som jag sen klädde med cardstock. På så sätt blev huset riktigt stadigt, stabilt och gediget.

Jag har gjort en tutorial som du som vanligt hittar lite längre ner i inlägget. Det kan vara lite knepigt att omvandla ett projekt till en tutorial efter en ritning man har inne i huvudet. Att göra den grundlig och lättförståelig tar nästan lika lång tid som projektet i sig tar att göra. Ibland tycker jag att jag krånglar till saker och ting onödigt mycket när jag ska sätta det på pränt. Jag försöker dock alltid att göra mitt bästa och jag hoppas att du har nytta av de tutorials jag har gjort till mina alster. Är det något jag missat får du hemskt gärna hojta till.  Kom gärna med både ris och ros.

Dekorera efter egen fantasi. Det finns t ex massor av miniatyr-saker i shoppen som kan vara trevligt att dekorera med.

 

Materiallista

Chipboard – 25 x 35 cm – 1000 g – ca 1,4 mm

Cardstock – Red Devil

Cardstock – Vit

Cardstock – Svart

Cardstock Bazzill – Canvas – Pinecone

Trädekorationer Skidor – Natur – 6,5 cm

Chipboard Die Cuts – Snowy Ornaments

Mini Pearl Pistill

Tacky Glue

Powertejp – Dubbelhäftande tejp 7mm

 

Från mina gömmor

Blad på ståltråd

Några små blommor

 

Tutorial

Klicka på bilderna för förstoring.

Ha en fin skapardag!

Kram!
Rose


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Julklappshus”

 1. Profilbild för Riitta Fagerstöm
  Riitta Fagerstöm

  Hej jag klipper och klipper hmm det där med tum . Kommer att blir så fin , Tack snälla du. Är originalet från ett annat land

  1. Profilbild för Rose Strandberg
   Rose Strandberg

   Ååå så roligt att du också ska göra ett julklappshus! Det är lite knepigt i början med tum, men det det finns omvandlingstabeller till centimeter på nätet. Anledningen till att jag använder mig av tum är att min scoring-board är i tum. Lycka till med husbygget! 💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *