Julgranskulor och varma mössor

Hejsan!

I vårt vardagsrum så har vi börjat ha en girlang uppsatt som symboliserar den årstid/högtid vi befinner oss i eller firar. För första gången så gjorde barnen och jag en julgirlang med egengjorda dekorationer. 🙂Girlangerna och ljusslingan dekorerade vi med våra egengjorda julgranskulor, mössor, söta små fåglar och en rosett grått Susifixband.För att göra julgranskulorna använde vi detta material:Frigolitkulor (5 cm), hobbyfärger, julglitter i färgerna vit, röd, grön och guld, guldsnöre, dubbelhäftande powertejp, lim, Glue dots och foam clay.

Sen var det bara att släppa lös barnen och efter ett fullständigt glitterkaos så var dessa kulor redo att torka. 🙂När allt torkat dekorerade vi kulorna med lite smått och gott: glitterstickers med röda stjärnor, silverstjärnor, vita pistiller, Glue dots och löst glitter, vit organzaband, natursnöre , kristallband och guldsnöre.

För den som vill göra egna små mössor av garn så kommer en beskrivning:Det som behövs är en 2 cm bred ring, av t ex en toarulle och så garn, klippt i ca 33 cm långa längder. Jag använde gammelrosa ullgarn.Fäst garnet runt ringen. Så här ser det ut efter en tag. Tryck ihop garnet så det täcker ringen ordentligt.När ringen är ordentligt täckt med garn är det dags att dra garnet genom ringen. Dra åt en ”knut” åt gången och dra åt garnet på en gång. Sedan är det bara att knyta ett snöre runt garnet så det blir en liten mössa med tofs.Jag dekorerade mina mössor med silverstjärnor i olika storlekar och fäste tråd på dem så de går att hänga upp.

Tack för titten idag, vi syns nästa tisdag igen med mera julinspiration!

Kram


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *