Julänglar av Frigolitkägla – Pyssel med barn

Hej sköna söndag!
Idag visar jag tips på julänglar som du enkelt pysslar själv, gärna tillsammans med barnen!

Kropparna är gjorda av frigolit-käglor, ca 11 cm.  De målades med grå Plus Color hobbyfärg. Innan färgen torkat, strösslade vi med glitter och rosa embossingpulver med lite grövre korn. För att fästa de färdigmålade trä-ansiktena, trädde vi en blompinne genom kroppen och rakt upp i hålet i kulan. (Går bra med grillpinne eller tandpetare också.) En liten klick smältlim med limpistol höll huvudena väl på plats. Till hår använde vi råsilke, som försiktigt limmades på huvudet innan luvan av grå hobbyfilt sattes fast. Luvan limmades med limpistol. Till sist fick våra små änglar vingar, av vita fjädrar.

Vi använde följande produkter:

(Klicka på bilderna för att hitta alla produkter i butiken)

      

Här sitter min kära mamma, som lärt mig allt om kreativt skapande och fått in mig på den rätta pysselvägen i livet! Nu är jag 28 år och blir fortfarande som ett stort barn som får pyssla med mamma inför julen.

Här nedan ser vi en annan julängel, med annan typ av frigolit-kropp och egenmålat huvud. På huvudet har hon ett vackert diadem av silverpärlor på snöre.
En tomtemora i rödmelerad hobbyfilt, med rullögon och grått hår.

Min lilla brorsdotter Olivia är en riktig pysseltjej på 5 år, och hennes julflicka med Foam Clay-lera blev helt underbart unik! Givetvis med pussmun och röda rosor i håret.

Tack för att du tittade in, och skicka gärna in bilder på dina julfigurer till [email protected]. Vi älskar att se era skapelser!

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Julänglar av Frigolitkägla – Pyssel med barn”

  1. Profilbild för Rosemarie
    Rosemarie

    Åh, va fina! Va härligt med julpyssel med familjen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *