Januarikort med tak

Det nya året är här och vi är mitt i vintern. I Kristinas butik finns massor med härligt material som passar årstiden och jag har skapat ett tunnelkort med ett grankvistbeklätt tak som jag hoppas kan ge inspiration:

Basen till kortet är ett härligt blått cardstock från Bazzill Dotted Swiss. För att klä och dekorera kortet har jag använt designarket Calendar Collection – January från Paper Company.

Se så fina de små snögubbarna från arket är! Hattar, mössor och halsdukar har lackats med Glossy Accent och den högra snögubben har fått knappar av chocolate pearls. Ovanför gubbarna syns en snöflingeknapp från YouDo.

De stora, blåtonade blommorna kommer från Prima Marketing, den vita liljan och de blå rosorna från butikens egna sortiment. De vita bladen är perfekta till alster med vintertema (eller bröllop).

Nu tar vi oss en titt på det grankvistdekorerade taket:

Ett av de mest flitigt använda redskapen i min pysselverkstad de senaste månaderna är Martha Stewarts fantastiska grenstans. Vid tillverkningen av detta kort fick den dock arbeta något hårdare än vanligt, eftersom jag ville ha MASSOR med grenar. Lätt som en plätt för denna stans!

Hoppas att ni har haft en härlig början på det nya året! Tack för titten!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig


Publicerat

i

av

Kommentarer

6 svar till ”Januarikort med tak”

 1. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Härlig färger!!! Det bara lyser Januari på detta kort. I alla fall för mig som bor i norr 🙂
  Verkligen fint kort!
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket! =D Jaaa, den blå färgen är så vacker!
   Samma här, bor i södra Norrland och även där hos oss snö ett säkert Januari-tecken 🙂

   Trevlig helg på dig med!

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  sött kort och verkligen vintrigt!
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar så mycket, vad roligt att du tycker om det!

   Kram

 3. Profilbild för Britt
  Britt

  Vilket härligt kort! Känns verkligen vintrigt. Vikningen av själva kortet är fantastiskt fin och jag undrar var jag kan hitta ”template” för detta. Sitter själv på New Zealand och skulle gärna vilja göra detta kort även om vi har +30 kan jag känna längtan efter kall luft!
  Kram Bitte

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar och bockar för din fina kommentar! Åååh, vad det låter härligt med 30 plusgrader, kul att du trots det längtar efter att scrappa ett vintrigt kort.

   Har ingen direkt länk till tutorial, men pröva att söka på ”Tunnel card + tutorial” så hittar du säkert beskrivningar. Taket gjorde jag av en avlång bit cardstock som jag vek på mitten, klippte ett jack mitt på (på bredden), men bara fram till den vikta kanten. Sedan kan man vika ihop den biten till en liten triangel utan bas och fästa med den ena vikta kanten mot själva kortet.

   Tunnelkort är så roliga och blir ju lite spännande när man kan stoppa i lite av varje i dem. =)

   Ha det gott, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *