Hängande mobil med fjäril och blommor

Hejsan!

Idag är det ju äntligen min tur att visa något som jag pysslat ihop med saker som ni hittar i Kristinas butik och idag blev det en hängande dekoration, nämligen en mobil som man hänga i taket eller fönstret. Fick idén till detta för att jag har ett litet hörn i min lägenhet som bara är så tråkigt så jag kände att jag ville göra något som jag kunde hänga upp där. När barnen va små så hade dom hängande mobiler med leksaker över spjälsängen så själva utformningen kommer från den.

Först började jag med basen till mobilen som är cirkeln längst upp och det är en piprensare som jag fäst ihop ändarna på. Där efter har jag tagit ett spetsband med rosor och lindat in piprensaren så att den skulle bli lite finare.

Jag har knutit fyra sytrådar högst upp på mobilen så att man kan hänga upp den och tänk på att man måste göra det rakt annars kommer den att hänga snett. Sen har jag trätt vita pärlor och blommor på trådar och fäst i stommen så att dom hänger ner från cirkeln. 4 st likadana rader av blommor och pärlor hänger på varje sida så att den återigen har balans och hänger rakt.

I mitten av mobilen så har jag fäst en fjäril som jag gjort av ett mönstrat papper och en piprensare. När man gör fjärilen så tar du ett papper efter smak och ritar en fyrkant sen ska ena hörnet av fyrkanten sitta ihop med en cirkel i ungefär samma storlek. Sen är det bara att biga och vika dom ett dragspel, fästa piprensaren och veckla ut fjärilen.

Denna dekoration passar som sagt bra i barnrummet, i fönstret eller bara hängandes i taket.

Detta va alltför mig hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka kram DT Sophie

DT-Sophie

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *