Halloweentavla och lykta i ett!

Denna vecka är det ju som sagt halloweentema och vi har blivit bjudna på ett par underbara inlägg som har inspirerat mycket!

Jag fick en bild i huvudet på vad jag ville göra till detta inlägg som jag får sååå många gånger men jag visste inte riktigt hur genomförbart det var. Men bilden växte till en fundering och funderingen kröp ner till fingrarna sen var det bara tuta och köra och låta kreativiteten flöda!

Jag valde att göra en Halloweentavla som även skulle fungera som en lykta i höstmörkret och själva tavlan som en dekoration.

halloweentavla1jpg halloweentavla2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att börja bygget av tavlan så tog jag en canvastavla och skar bort duken så ag bara hade trästommen kvar, sedan la ag den åt sidan och började med min lo som senare ska fästa på ramen.

Papperna jag använt är svart och lila cs och det mönstrade pappret kommer från Eco Park Arsenic & Lace – Floral och även vissa av dekorationerna kommer från den serien Arsenic & Lace –  Journaling Cards.

halloweentavla5 halloweentavla7 halloweentavla6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blommor måste man ju givetvis ha också även om det är Halloween så fick jag dit några i matchande färger! Körsbärsblommor, små lila och orangea rosor, mellan stora orangea rosor och gröna blad.

Övriga dekorationer jag jobbat med är Pärlband, Pistiller, Stickles Glue – Lavender, Stickles Glue – Orange Peel, Rhinestones Strips,

halloweentavla4

 

 

 

 

 

 

 

 

För att så till själva lyktfunktionen så skar jag ut en cirkel mitt på min lo. Sedan så ville jag ju ha ett papper som släppte igenom lite ljus så det fick bli ett vitt bakplåtspapper som jag färgade in med Prima Color Bloom Spray – Gilded och Distress Ink – Rusty Hinge. När pappret var infärgat och klart så ville jag ha en svart silhouette av något slag så jag skrev ut en bild på nätet som jag klippte ut och målade svart. Stjärnorna på månen som jag kallar den är utstansade med en stans från fiskars . För att få månen att lysa så har jag ställt ett ljus i en glas lykta bakom tavlan och jag måste bara säga att detta blev så nära bilden i mitt huvud man kunde komma!! =)

halloweentavla3

 

 

 

 

 

 

 

Så hoppas att jag kunde komma med lite Halloween inspiration i höstmörkret och så är jag tillbaka nästa vecka med nya pysselprojekt!

Kramar DT Sophie

DT-Sophie

 

 


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *