Halloween canvas med belysning, mixed media

Hej!

Idag skall jag visa ett av mina absoluta favoritprojekt, en Mixed Media Canvas med belysning bakom. Så här ser den ut i dagsljus:

Så här ser den ut i mörker:

Så här har jag gjort: Jag började med att grunda en 30 x 30 canvas med vit gesso. Sedan målade jag i himlen med olika lila hobbyfärger innan gesson torkade. Målade marken med svart gesso. Sedan ritade jag ett hus på frihand, tejpade fast det på baksidan av canvasen och skar ut alla fönsteröppningar med en vass kniv. Så här:

Sedan klippte jag ut samma hus fast spegelvänt i svart cardstock och limmade på. Gjorde stjärnor och lite struktur på marken med light molding paste och målade över stjärnorna medInka Gold Vax Silveroch marken med svart och brun akrylfärg. Dekorerade med ett par utklippta gravstenar i svart cardstock och ett staket (die ur egen gömma). Med en vit posca penna målade jag lite konturer. Fladdermusen är egentligen en liten fjärilspunch som fått delar av vingarna bortklippta. Fönsterna är helt enkelt ett lamineringsark som jag målade med orange hobbyfärg emellan och lät torka innan jag laminerade. Månen har fått en bit skimrande vellum i lamineringsarket. Dessa fäste jag på baksidan av canvasen och över detta tejpade jag en batteriljusslinga jag hade liggande. Här har Kristina en liknande. Så här:

Fantastiskt roligt projekt var detta. Kommer nog att bli flera canvasar med belysning framöver. Det var inte alls så svårt att skära i canvasen som jag hade befarat.  Testa du med vet jag.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Kommentarer

2 svar till ”Halloween canvas med belysning, mixed media”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Men jisses vad läckert!! Vilken otroligt rolig idé med belysning i tavlan! 🙂 Det funkar ju till mycket annat än halloween. Jag får upp inspiration om små älvor och sagoväsen i en belyst skogsglänta!

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Javisst, eller ett jullandskap med gammaldags fotogengatlyktor och belysning i trädgårdarna. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *