Glasunderlägg till nyår!

Hej på er allihop!

Med alla julbestyr undanstökade ser jag nu fram emot lata dagar i soffan och mycket tid till skapande i mitt hobbyrum. Vill du ha ett enkelt pyssel men som ändå blir himla snyggt? Då rekommenderar jag att måla på glasunderlägg. Mina gjorde jag till årets nyårsdukning, mycket uppskattat hos barnen.

Jag började att måla mina med svart gesso eftersom jag skulle måla dem med opal magic färg som ger olika färger beroende på om underlaget är svart eller vitt. Med värmefönen torkade gesson fort så att jag kunde lägga på modeling pasten genom min stencil. Jag lät den sedan torka över natten. Eftersom stencilen jag använde är väldigt tunn fick jag inga höga kanter så att glasen skulle riskera att tippa. Mönstret är också jämt fördelat över hela stencilen vilket gjorde att jag fick en jämn upphöjd yta.

När de hade fått torka över natt var det dags att måla dem. Det som är så bra med opal magic färgen är som jag skrev tidigare att den skiftar färg beroende på underlaget. Så det var bara att måla rakt över. På den svarta gesson blev färgen guld medan den blev rosa skimrande på den vita pasten.

 

Med detta vill jag önska er alla Ett gott nytt år!

Kramar Dt – Nettan

Materiallista:

Glasunderlägg

Svart gesso

Modeling paste

Stencil

Opal magic Rose – Gold


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *