Fodral till chokladkakan + Promarkertips

En liten chokladkaka blir genast en lite större gåva när den sveps in i vackra designark och stilig cardstock. Denna chokladkaka kläddes i cardstockoch det härliga arket Blue Flowers från Magnolia.

För att skapa fodralet lät jag måtten på chokladkakan bestämma storlek. Jag vek sedan arket i tre delar och lämnade utrymme för en liten rygg. Den nedersta delen på fodralet har fått en fördjupning på samma sätt som man skapar ramkort. För att snygga till i chokladkakans bädd och dölja skarvar så fäste jag en bit ostduk i botten.

Denna bedårande lilla sötnos är en clearstamp från tillverkaren Stampavie. Tyvärr finns inte just denna kvar i butiken längre, men flera andra fina finns att välja bland.

Jag har använt Promarker till färgläggningen:

Hud: Almond, Blush, Dusky Pink, Sunkissed Pink, Tan, Cinnamon

Hår: Putty, Soft Peach, Apricot, Ginger, Spice, Burnt Orange, Terracotta

Kläder: Pastel Blue, Blue Pearl, Denim Blue, China Blue, Midnight Blue

Vingar: Tea Green, Grey Green, Ice Grey 4

Larv: Pastel Beige, Sandstone

Alla färger finns ännu inte i butiken, men kommer att göra det så småningom.  Jag gillar att använda mååånga nyanser av samma färg, men givetvis går det bra att hoppa över någon av färgerna i mina tips och ändå få ett bra resultat.

Fjärilen är en träfigur från Kaisercraft och de större blommorna kommer från Prima Marketing. De mindre blommorna i turkost är från butikens egna sortiment.

Fjärilen är embossad med grovkornigt pulver för att få en extra upphöjd effekt. På fjärilen har jag fäst blå pearls. Det matchande bandet med blå swirlar finns också i butiken.

Här ser vi insidan av mitt lilla chokladfodral. Texstämpeln är min egna, privata och embossad med kopparfärgat pulver.

Varmt tack för titten, ha en härlig helg!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Fodral till chokladkakan + Promarkertips”

 1. Profilbild för Ingela Larsson
  Ingela Larsson

  Så fin ask. Du delar möjligtvis inte med dig av en mall eller beskrivning på fodralet???
  Mvh Ingela

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack för din fina kommentar! Tyvärr har jag själv aldrig gjort någon tutorial på fodralet, men en beskrivning på hur man gör själva ramen finns bl a här:

   Vik cardstock (utskuret i rätt mått för just din chokladkaka) i tre delar där en av delarna är lite bredare för att kunna vika en rygg. På den mittersta delen av ditt vikta kort skapar du ramenfördjupningen där chokladkakan skall placeras. Framsidan blir då som ett lock och de andra delarna kommer du att sätta samman med varandra när ramen är klar.

   Inte den bästa av beskrivningar, men kanske en liten vägledning iallafall 🙂

   1. Profilbild för Ingela Larsson
    Ingela Larsson

    Tack så mycket 🙂 Detta ska jag prova i helgen, tappat insperationen lite så jag behöver någon trevlig ide att pyssla med.
    Kram Ingela

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättesöt låda. Jag tycker det är jättesvårt tt måla ,ed promarker, vad använder du för papper tex till detta??
  Kram Malin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Roligt att du tycker om den! =D Jaa, de kan vara lite kinkiga Promarkerpennorna innan man blir vän med dem 🙂 Papperet är A och O och skillnaden är som natt och dag om man har rätt papper så att färgerna flytter samman bra. Jag använder Copic-papper (CC4) som är lite glatt och halt.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *