Flaskpost till jul

Känns det tråkigt att bara ge bort en flaska vin? Detta är ett sätt att piffa till presenten.

I Kristinas Scrapbooking butik i Ängelholm kan man hitta dessa vinhållare. De är då helt vita, och odekorerade. Här kommer ett exempel på hur man kan dekorera dem. Eftersom julen är på ingång valde jag att arbeta med julfärger och juldekorationer.

Ovan har jag försökt göra en bild på hur hela ser ut, den är ju rund och därför lite trixig att fota.

Ett vanligt scrapbookingark når inte runt flaskbehållaren, det saknas ca 1 cm. Detta kan man lösa genom att göra en korsett-knytning, men jag valde att använda många olika papper och göra synliga skarvar.

Till den stora bottendelen har jag använt mig av bitar från både fram och baksidan av God jul pappret från Reprint, baksidan av detta papper är den stora mörkröda biten på mitten av vinhållaren, en liten bit av baksidan av Best Creation-pappret Christmas Crystal of Snowflake finns även med. Bitar från pappret Vi önskar er, från Maja designs nya vinterserie – Vintage Vinter Maja Design finns även med. Underst har jag klätt vinhållaren med  Timepiece och en utklippt tomte som kommer från ”Father Christmas”, båda pappren kommer från Bo Bunny.

Blommorna jag dekorerat med är en vit blomma från Arcadian collection – Weathered, flera blommor från Holiday crimson och Sherwood Rose Partridge från Mönstrade Scrapbooking papper. Även bladen Splendor winter och Aglow Mica kommer från Mönstrade Scrapbooking papper

Från You Do har jag använt Mini Vita och Red Christmas Mix. En liten vit dekorationsros fick även plats.

Var inte snål med tyglimmet/dubbelhäftande tejp när ni klär runda saker, man tvingar ju pappren och de lossnar lätt om man inte sätter fast dem ordentligt.

Locket är klätt med Timepiece papper från Bo Bunny och Vi önskar er, från Maja design. Stämpeln kommer från arket Svensk jul och de ”Mini Vita” blommorna har fått en rhinestones silver i mitten samt lite silvrigt glitter på bladen. Bandet är ett 25 mm Cremefärgat sidenband med prickar.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Flaskpost till jul”

 1. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Jättesnygg flaskask!!! Så mänga fina detaljer på den, superfin att ge bort som present.

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Wow..me like!

  Var man än vrider och vänder på den finns vackra detaljer att vila ögonen på. Nu blev jag ju jättesugen på att pröva!

 3. Profilbild för Helena
  Helena

  Hej! Jättefin flaska, men hade önskat en lite mer detaljerad beskrivning HUR du gjort den inte bara vilka material du använt. För sådana som mig som inte är så erfaren scrappare än så vore det till stor hjälp om man vill prova göra en sån själv! 🙂

  1. Profilbild för Caroline
   Caroline

   Jag vet inte om du ser mitt svar, men kan bara svara här så vi hoppas du gör det iaf =)

   Flaskasken är ju färdiggjord, jag har bara klistrat på pappren.
   Jag kan tyvärr inte ge dig en beskrivning på hur man gör stommen eftersom jag inte gjorde den själv xD

   Missförstår jag dej? 😀
   Kram/Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *