Ett kort att lägga fröpåsar i

Hejsan!

Då va jag återigen här för att ge er lite inspiration, och återigen har jag varit ute i landet och själv blivit inspirerad av våren.

Det är nämligen så att jag är i full gång med mina land, håller på att börjar om på en ny kula i både mitt blom och mitt grönsaksland.

Sedan tänkte jag att fröpåsar är ju en liten rolig sak att ge bort nu när våren börjar göra entré men det är ju inte så roligt att bara lägga fröpåsar i handen på någon, utan då måste man ju givetvis ta det till en annan nivå och skapa ett kort man kan lägga det i.

Jag har gjort ett kuvertkort som jag sedan har arbetat vidare på och gjort en smart lösning till förvaringen av påsarna invändigt.

Denna vecka har jag inte hunnit att göra en beskrivning men jag tänkte att jag skulle göra en tills nästa veckas inlägg så att ni vet hur ni ska göra.

 

Här ser ni hur det ser ut på insidan och man har som sagt 3 stycken ”flärpar” att använda sig av, men det är i mitten av kortet som jag har placerat min förvaring till fröpåsarna.

Först tänkte jag göra som små tagskuvert som man kan använda när man ska gömma undan en tag men sedan kom jag på att jag kunde använda mig av färdiga påsar som man kan köpa i butiken.

 

Dom har jag sedan gjort om lite kortat ner, limmat fast botten på påsen på baksidan så att inte påsen kan öppnas fullt, stansat ut en halvmåne och satt ihop så att man kan bläddra med dom. Stansat har jag gjort för att det ska bli lättare att ta ut påsen man har stoppat in.

 

För att kortet lättare skulle kunna stänga sig och förbli stängt så satte jag en bit kardborreband som håller ihop det.

 

Materialet som jag har använt hittar ni här:

Cardstock :

Vitt, lila, grönt, cardstock beige

Mönstrade papper:

Maja Design – Fika – Blommor På Bordet   (Det är inte samma jag hade men ett liknande, upptäckte när jag skrev att jag tagit fel papper.)

Övrigt:

Blad, vita knoppar, vita rosor, miniros lila, lila ros,

Metallhörn, rhinestones, påsar.

 

Detta va alltför mig idag och nästa vecka är jag tillbaka med fler bilder och mått på hur jag har gått tillväga för att göra detta kortet.

Ha det bra så ses vi igen nästa onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *