Enkelt Scrapbooking Julkort

Hej!

Idag tänkte jag visa ett julkort i klassiska röda och gröna färger, med papper från den svenska tillverkaren Maja Design. Jag har använt mig av ”Paper Pack 12″x12″ Maja Design – Woodland Christmas”, ett block med 12 vackra papper, där det också ingår enfärgade cardstock som matchar alla mönsterpapper. Perfekt när man vill göra egna stommar till korten.

Jag började med att skära ut papper med min skärmaskin. Jag har en pappersskärare från Cricut, som heter ”Portable Trimmer”. Den rekommenderar jag verkligen om du vill investera i en bra, prisvärd och kvalitativ skärmaskin. Raka, fina snitt och enkel att mäta upp vilken storlek du behöver på korten.

Skär ut papperna enligt följande mått. Det gröna pappret ska bli själv kortstommen. Vik den på mitten.

Du kan givetvis låta kanterna på papperna vara som de är, raka, men jag tycker själv om känslan av lite gammaldags, vintagestil på mina julkort. Med hjälp av en edge scraper (kantskrapa) ruggar jag upp kanterna på det röda pappret, samt mönsterpappret med motiv. Den gröna kortstommen skrapar jag inte.

Med en liten Die Cut & Embossing Maskin A7,  stansar jag ut texten julkram, som är en vacker die från Reprint, där det också ingår en ram till bakgrund.

En stansmaskin tillåter dig att stansa ut former och figurer i papper. Figurerna heter ”dies” på engelska. En die är en metall-form, med lite vassare kanter. Du lägger diesen på papper, och stansar ut formen med hjälp av medföljande skärplattor.

För att få en lite mer vintrig snö-effekt, applicerar jag vit gesso längs kanterna, och även på utvalda områden i mönsterpappret. Jag lät detta torka några timmar, innan jag monterade ihop papperna till ett kort.

Nu är det dags att montera delarna, och jag brukar använda Turbo Tacky Glue från Aleene’s. Den utstansade texten ”julkram” fäste jag med 3 mm tjocka häftkuddar, för att få lite mer volym i kortet. Även svamparna längst ner på kortet är utklippta från mönsterarket, och monterade med häftkuddar. Med en handstansen Large Branch från EK Success, stansade jag också ut lite kvistar i brunt papper.

Nu är kortet färdigt!

Material som är använda till julkortet:

Paper Pack 12″x12″ Maja Design – Woodland Christmas

Pappersskärare Cricut – Portable Trimmer

Edge Scraper (kantskrapa)

Die Cut & Embossing Maskin A7

Dies Reprint – Julkram Med Ram

Gesso Paste Stamperia – White – 150 ml

Aleenes Always Ready – Turbo Tacky Glue

Häftkuddar – Tjocklek 3mm – 5 x 5 mm

Stans EK Success – Large Branch – 57 mm

Jag hoppas att detta inspirerar dig till att göra egna julkort, och givetvis kan samma tillvägagångssätt användas till födelsedagskort, påskkort eller bröllopskort. Byt ut julpapperna till andra mönstrade papper, och prova dig fram!

Med önskan om en härlig advent!
Kram från Kristina!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *