Enkel gåva med 1 servett till värdinnan

Hej!

Idag är vi bortbjudna till grannarna på middag och jag har precis vakat av efter 3 jobbarnätter. Jag ville gärna ha med en liten gåva men den fick inte ta allt för lång tid att fixa. Ett blockljus, en stor tändsticksask och ett enkelt kort fixades till på kort tid med bara en servett.

Ljuset: Ett vitt blockljus samt en servett (bara det yttersta lagret) tillklippt i passande storlek. Linda in det i ett bakplåtspapper och värm sakta bit för bit med embossingfönen. Du ser på bakplåtspappret hur servetten liksom värms in i ljuset när det skiftar färg. När hela servetten är påvärmd brukar jag värma över hela en gång till utan bakplåtspapper så servetten verkligen smält in överallt men var försiktig så inte ljuset börjar rinna.

Tändsticksask: Min ask var inte vit så jag började med lite vit gesso på kanterna. Sedan limmade jag på en bit av servetten med Decoupagelimvitt slätt cardstock. Detta limmades på på ovansidan av asken. (Samtidigt gjorde jag en extra fjäril som användes till kortet.)

Kortet: Till kortet använde jag mig av en färdig kortstomme . För att få över servetten till stadigare papper använde jag mig av vanlig plastfolie som ”lim”, Man lägger en bit (slät) plastfolie mellan slätt vitt cardstock och ett lager servett. Detta placeras mellan 2 bakplåtspapper och värms med strykjärnet på rätt så hög värme. (Var bara försiktig så det inte bränns). Detta smälter plastfolien som då blir ett lim och du får ett slätt fint cardstock med lite linnekänsla och ditt eget servettmotiv. Kortet dekorerades med en extra fjäril för lite 3d effekt och en liten tackstämpel ur egna gömmor. Jag färgade in kanterna på kortet och fjärilen med Distress Ink Peacock feathers.

 

cof

Detta var den snabba och enkla varianten, har man mera tid kan man naturligtvis dekorera mycket mera. T.ex. blir ljusen väldigt snygga med en liten maggördel av spets. Tänk bara på att aldrig lämna brinnande ljus oövervakade.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny


av

Kommentarer

4 svar till ”Enkel gåva med 1 servett till värdinnan”

 1. Profilbild för Inga
  Inga

  En fantastisk present, men säg inte att du gjorde detta innan ni skulle på kalas, .då får man ju ångest för att inte kunna göra sånt själv. Har ibland tänkt att vilja ha med något, kanske skulle man ha ett lager med sådant färdig…..hur som helst var detta väldigt fint, !!
  Inga

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Tack så mycket. Nä inte precis innan utan någon dag innan. Det tar inte så lång tid dock. Ha lite på lager är ju alltid bra.
   //Jenny

 2. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Oj vad tjusigt det blev med servetten!

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Tack 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *