En hjärte-sak – Eller hjärte-ask – Altrad

Hjärtan i alla de former passar ju både till Alla Hjärtans-dag och andra tillfällen där en när och kär skall firas. Idag visar jag hur jag scrappat en hjärtformad ask klädd i ett läckert ark från Kaisercrafts ”Sweet Nothings”.

För att få fram själva formen till asken har jag använt en hjärtmall ritat ut två stycken (botten och lock) på ett cardstockfrån Reprint. Arket lämpar sig ypperligt till askar då det är tjockt och slätt, men samtidigt lätt att forma. Nedan ser ni de delar som behövs till asken:

De långa delarna om 30 cm utgör väggar till lock och botten. Delarna fick sedan skarvas med ytterligare en bit för att räcka till. På ena sidan har jag fäst dubbelhäftande tejp 6 mm och vikt in ca 1 cm mot en linjal. Den vikta och klistrade delen skall sedan fästas mot botten respektive lock.

 

Efter att ha avlägsnat skyddspappret från tejpen klippte jag den klistriga delen i sneda flikar för att få den följsam. Jag startade med att fästa samman väggen till hjärtats botten. Lite trixigt kring den smala spetsen på hjärtat. Där upptäckte jag att det kan vara bra att böja till pappret lite innan.

Det är nu ”skarven” kommer in i bilden. Jag mätte på ett ungefär ut hur många centimetrar som fattades och fäste sedan dubbelhäftande tejp på skarvens sidor.

Här ser vi den oklädda asken. Lite naken och lämnar en hel del övrigt att önska. Sammanfogningarna och ett antal missar behöver t ex döljas.

Innan jag gav mig på askens tveksamt delikata utsida med ark och dekor, klädde jag insidorna av botten och lock för att dölja skarvarna från sammanfogningen. Jag valde ett prickigt ark från Vivi Gade och färgade kanterna med Tim Holtz distress ink ”Walnut Stain”.

Asken har försetts med tassar i form av glitterbeströdda frigolitkulor. Det silvriga glittret har jag färgat med Promarker. Arket som jag klätt locket i har stansats med kantstans och en smal spets har fästs ovanpå pappret.

På askens lock har jag bl a fäst fjädrar från mina egna pysselgömmor samt tårtpapper. Jag har stansat ut två hål längst upp på locket och sedan fäst ett läckert band i creme och guld genom hålen. Som grädde på moset hittar vi en härlig tag i kraftig kvalitet som jag dekorerat efter konstens alla regler.

Tagen är klädd samma, vackra ark som asken. Längst upp, ovanför texten hittar vi en ljuvlig knapp från YouDo. Texten är embossad med VersaMark och kopparfärgat pulver på samma ark som asken är tillverkad av. Chockladbruna chocolate pearls från Reprint och rosor från Inkido i samma mumsiga färg har ramats in av långa löv från YouDo. Rosorna har fått ett lager stickles över sina blad. Kring rosorna ser vi utstansat från Tim Holtz ”Festive Greenary”. 

Ha en härlig måndag!

Kramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

14 svar till ”En hjärte-sak – Eller hjärte-ask – Altrad”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Superfin ask!
  Blir en uppskattad gåva!
  Kram MAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, kul att du gillar ”min hjärtesak”! =)

   Kramar

 2. Profilbild för Susy
  Susy

  Så underbart fin ask!

  KRAM SUSY

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack för kommentaren =)

   Kram

 3. Profilbild för Carina
  Carina

  Underbar ask. Blir en uppskattad present. Kram

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, vad roligt att du gillar hjärtasken! 😀

   Kram

 4. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Åh, så vackert! Jag gillar ”höjden” på dekorationerna.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Elisabet =D

   Kanske lite som när man lägger upp maten på faten…upp med det på höjden och med en dillkvist på toppen, hehehe 😉 Funkade ju med det här alstret iaf.

 5. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Härlig och otroligt vacker ask!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Så snällt sagt =) Alltid lika roligt att få kommentar och feedback på blogginläggen och det man skapat, tusen tack för det!

   Ha det gott!

 6. Profilbild för Johanna1978
  Johanna1978

  Vackert! Har bokmärkt och ska testas 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, vad roligt att du tycker om den! =)

   Skulle vara kul att se hur din ask blir sen 😉

 7. Profilbild för Elin L
  Elin L

  Åh, vilken härlig ask!!!!

 8. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Helt underbar ask och vilken härlig form på hjärtat! Tack också för att du visar hur du gjort den.
  Kram
  Rosemarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *