Dekorerad ljuslykta

Hej på er!

Jag är sist ut på dessa två veckor med tema julmys i Kristinas blogg. För mig kan julmys vara så otroligt mycket, här behövde tänkas till ordentligt. Så jag tänkte tillbaka på mina jular när jag var barn, vilka minnen ligger mig varmast om hjärtat, vad var det för minnen som dök upp först. Jo tankarna föll på den vackra vita rimfrosten på träden, snön som låg tjock ute på åkrarna, granen som jag och min mormor alltid pyntade tillsammans och änglaspelet som plingande snurrade runt och runt. Men hur skulle jag få ihop allt detta i en skapelse? Min första ide var en snöglob men efter några dagar kändes det inte rätt. Men vad blev det då? Jo en dekorerad ljuslykta!

Ett annat roligt julpyssel är att stöpa ljus eller att gjuta ljus. Ett fantastisk roligt vinterpyssel för alla åldrar!

Och har man ingen ljuslykta hemma att dekorera kan man ju köpa en ljuslykta eller ljushylsor och tillverka en egen, det finns ju så otroligt mycket fint! Men jag lyckades bli förkyld och fick ju inte gå i affärer, så jag gjorde en egen ljuslykta av tändpinnar som jag hade hemma.

När stommen till lyktan var klar målades den med vit Chalky Vintage-look färg.

Taket har jag gjort av tunn chipboard och en tom bred tejprulle.

Detta är först målat med vit gesso och sedan dekorerat med Arctic snow paste. Pasten bredde jag på med en spatel eftersom jag inte ville att det skulle bli ett jämt lager.

När taket torkat limmade jag fast dekorationerna, en rosett, underbara vackra frostiga kvistar, kottar med snö på och en bjällra. Sen satte jag i ett ljus av stearin.

Hoppas att ni har hunnit få lite inspiration till eget pyssel under dessa 2 veckor. Nu fortsätter vi att inspirera er med mer jul i bloggen!

Ta hand om er!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Viva Chalky Vintage-look vit

chipboard

vit gesso

Arctic snow från Stamperia

Spatel

olivgrönt organzaband

frostiga kvistar

kottar med snö

bjällra

Lim som använts är Turbo tacky glue och limpistol

Tändpinnar, gångjärn och lås från egen hörna


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *