Dekorationer

Hejsan hoppsan!

Då var det tisdag igen, och dax för mej, sommarvikarien Annette, att visa lite dekorationer till albumen jag gjort under några veckor. Jag har träffat en hel del av er som har gjort album efter mina beskrivningar, och som tyckte att det var både lätt och roliga att göra! Det glädjer mej extra mycket.

Man kan lätt göra fina hörn så här: Skär ut små kvadrater på 1×1″ i cardstock och dela från hörn till hörn.

Lägg bitarna i en torr embossing folder, jag har använt mej av en med prickar på.

Efter det har jag tagit Inka Gold Vax Silver vax på fingertoppen (Copper) och smort hörnen lite försiktigt.

Blir riktigt fint eller hur?

Nästa dekoration är ett fickur. Kristina har beställt hem Tim Holtz die Fickur, Mini Clock  Key & Pocket Watch, hur kul som helst att leka med. Jag ska visa två varianter. Jag börjar med att stansa ut fyra klockor i lite tunnare chipboard.

Sedan stansade jag ut innerdelen på tre av dem med en cirkel punch från Ek Success som är 1,5″.

Jag stansade även ut en cirkel i fint mönsterpapper, samt ett fickur i hårdplast (från en vanlig förpakning som det varit en dies i).

Biten i hårdplast klippte jag till så att den blev helt rund. Den ska vi använda som glas sedan. Måla alla klock-delarna med akrylfärg (jag använde svart). Montera botten som är en hel klocka, limma på cirkeln av mönsterpapper och limma sedan fast två klockor med mitten utstansad.

Sedan kan man lägga vad man vill i klockan! Jag tog ett kugghjul och lite mikro pärlor, men man kan använda vad man vill, bara det är smått.

Efter det limmar jag dit glaset och till sist en målad klocka. Man kan lägga klockan i kläm med tvättklämmor så att det limmas ordentligt.

Nästa klocka har jag gjort så här: Stansa ut en klocka i svart lite tjockare chipboard. Kristina har just fått hem både vit och svart chipboard i 12″x12″. Stämpla en urtavla på akvarellpapper och distressa den för en gammal och sliten look.

Stansa ut klockorna med passande cirkel-punch och limma fast på fickuret.

Jag kletade rejält på med crackle accents. När det torkat ordentligt blir det fina sprickor och då ser det verkligen gammalt ut.

Jag gjorde även en, så kallad, etikett att ha på utsidan av albumet. Den gjorde jag av två spellbinder-dies, en med mönster kant (S4-356) och en helt slät oval (S4-110). Jag stämplade den släta biten med lite svirvlar längs kanten, och det livade upp lite.

Jag gjorde även en till dies foldern.

och en till fotoalbumet.

Så här blev klockorna! Crackeleringen har inte torkat riktigt när fotot togs, så det syns inga tydliga sprickor ännu. Ser mer ut som Glossy Accent, vilket också kan passa!

Och så här blev slutresultatet av båda albumen.

Det var allt från mej denna gången, men jag kommer tillbaks med fler tips o trix framöver.

Ha en fortsatt fin sommar

Tjingeling Annette

 

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *