Höstdekorationer med lufttorkande lera – Pumpa

Hej på er!!

Hoppas allt är bra och att ni njuter av fina höstdagar samtidigt som ni är i pysseltagen. Idag tänkte jag visa er ett pyssel, antingen att göra själv, eller så passar det perfekt att göra ihop med barnen: skapa med lufttorkad lera! Jag har gjort små minipumpor och ett litet fat av höstlöv, till värmeljus eller liknande.

Jag har använt mig av den lufttorkande lättviktsleran från Knorr Prandell. Den är mjuk och lättarbetad, och mycket smidig att jobba med. Torkar helt på ca 1-2 dagar och väger lika lite som frigolit.

Rulla leran till små bollar. Använd snöre för att göra själva formen på pumpan. Snurra snöret runt om för att få formen och skårorna du vill ha.

Vid behov, förstärk skårorna med ett modelleringsverktyg. Jag pillade lite med skaften på en pensel.

Jag har använt mig av små pinnar från trädgården att sticka ner i leran innan den torkar.

Jag upplevde att leran sprack lite ju mer jag jobbade med den, så jag använde lite vatten och blötte upp ytan för att få jämnare finish.

För att göra ett matchande ljusfat, kavlade jag ut leran ca 2-3 mm tjock. Jag placerade ett lönnblad på leran och kavlade igen, så att lövet trycktes ner i leran. Ådrorna från lövet trädde tydligt fram.

 Med hjälp av en hobbykniv skar jag rent runt om lövet för att få rätt form. Försiktigt drog jag bort det äkta lövet, och placerade mitt lerlöv i en skål för att kunna forma det.

Detta är ett roligt och avslappnade pyssel som jag tycker att du ska prova! Den här leran går jättebra att måla om man önskar, eller bara låta de vara vackra som de är.

Här är en länk till leran som jag använde:
Lufttorkande Lera – Modelleringsmassa – Vit

Tack för att du tillade in! Och in och kika i butiken på alla nyheter som finns och sitt redo att klicka hem det du villhöver! Det finns så otroligt mycket roliga inför höstens alla pysselkvällar!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *