Decoupage på tygkasse av servett

Hej!

Vi är snart i mitten på oktober och det är hög tid att börja planera inför kommande julpyssel. Det här blev en liten tjuvstart, en tygkasse som dekorerats med servett.
Nu behöver Ni inte tvunget dekorera med julservett, det går ju lika bra med vilken som. Det här är en enkel och väldigt rolig teknik. Det går ju att dekorera på kuddfodral eller något annat Ni har hemma.
Jag har använt mig av  Tygpåse – Textilkasse Bomull – 25×30 cm – LjusnaturAnvände en servett jag hade hemma, jag delade servetten och använde endast det yttersta lagret med motivet utav tre. Jag klippte ut min servett så att jag kunde mönsterpassa den som Ni ser på bilden. Inuti påsen lade jag bakplåtspapper för att tyget inte ska klistra ihop sig utav limmet. Jag penslade Decoupagelimpå tyget där servetten ska vara och tryckte försiktigt dit servetten och slätade till eventuella skrynklor, sedan penslar jag med samma decoupagelack över servetten. Därefter låter jag tygpåsen torka till dagen därpå och fixerar den med strykjärn, lägger bakplåtspapper ovanpå trycket när jag stryker. Jag sydde fast en Spets – Elsa 40 mm – Creme  i ovankant runtom påsen. Det här är enkelt och väldigt roligt. Jag har tänkt göra likadant på kuddfodral nu till jul.
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram // Martina


av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Decoupage på tygkasse av servett”

 1. Profilbild för Ulrika
  Ulrika

  Superfin påse!! ? Är nyfiken på om den går att tvätta?

  1. Profilbild för Martina Lindblad
   Martina Lindblad

   Hej och tack, kul att du tyckte om den. Handtvätt Max 40 grader.
   Mvh Martina

 2. Profilbild för Annette
  Annette

  Hej!
  Kan man göra detta på en byro låda med?
  Mvh Annette

  1. Profilbild för Martina Lindblad
   Martina Lindblad

   Hej! Absolut det går hur bra som helst, länkar till ett inlägg jag gjort tidigare med samma princip som om du skulle göra på en byrå. https://kristinasscrapbookingblogg.se/serveringsbricka-med-decoupage-av-rispapper/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *