Bubbelask i vintagestil

Hejsan!

Nu är den verkligen här!! Min semester!! Jag är inne på min första semestervecka av 4 och jag ska vara ledig enda tills barnen börjar skolan så nu är det bara njuta som gäller resten av sommaren.

Det har ju verkligen varit underbart väder ute sista tiden och då är man inte så himla sugen på att sätta sig inne och pyssla, men jag har lyckats knåpa ihop ett alster även om det har varit lite extra tufft att sitta inne =)

Jag har altrat en bubbelask i klassisk vintage stil, tänkte att den skulle matcha den kvinnliga torson jag gjorde förra veckan.

bubbelask3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har jobbat med metalltejp på utsidan av denna ask och för att få lite olika strukturer och rhinestones mönster så jag limma dit lite dekorationer som ska ligga under metalltejpen. För att allt detta ska komma fram så måste man använda sig av ett embossingverktyg eller präglingspenna och sedan jobba över dekorationerna som ligger under tejpen. börja med det största verktyget du har och sedan jobba dig till den minsta.

bubbelask2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du tycker att det du har under tejpen syns tillräckligt så är det bara att fortsätta dekorera. jag valde att måla ett tunt lager gesso över både locket och själva asken. När detta hade torkat så gick jag lite försiktigt över med ett sandpapper och skrapade fram lite metallyta igen så att man skulle få den där gamla rustika känslan på den. För att få lite extra lyx på det hela så gick jag över hela ytan med en tvättsvamp och liteInka Gold Vax Silver

bubbelask1

 

 

 

 

 

 

 

Insidan har jag klätt med ett papper från pion design som jag har färgat in kanterna på med distress ink vintage photo.

Blommorna inne i bubblan kommer från Petaloo, Mulberry Ros Citrongul, Mulberry Ros Baby Blå, Rosor Reprint, Mossgröna Rosenblad. Runt kanten av bubblan och asken så jag lindat vitt pärlband och i alla hörn sitter det några söta blå pärlor från reprint. På asken sitter det även 2 fjärilar som har landat på bubblan för att vila lite=) Som jag har stansat ut med 2 olika stansar från martha stewart Monarch Butterfly och Stamp And Punch Set Butterfly.

Till Fötter på denna lila ask har jag använt mig av metall hörn från Kaiser Treasures.

Det var det hela för mig denna vecka njut av sol och värme så ses vi igen nästa vecka!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


av

Kommentarer

Ett svar till ”Bubbelask i vintagestil”

  1. Profilbild för Emma
    Emma

    Vilken skönhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *