Blomkrans till håret

 

Hej!

Hoppas allt är bra med er nu när vi börjar få njuta av sommaren, värmen och grönskan i vårat underbara land.

Idag tänkte jag visa er hur man lätt kan göra sin egna blomkrans till midsommar eller bara att ha som accessoar i håret när man vill vara fin. Sådana här kransar finns att köpa i var och varannan affär nu och jag tycker att det är en helt underbar dekoration till håret! Men jag vill ju gärna bestämma själv hur min ska se ut så därför har jag nu gjort 2 stycken egna kransar.

blomkrans6

 

 

 

 

 

 

För att göra själva stommen till dessa så har jag använt mig av piprensare som jag har snurrat ihop och sedan klätt in med grön tejp som man köper i blomaffären, men går givetvis bra med grön washi tejp eller ett grönt band om man har. När man väl har stommen klar så är det inte svårare än att välja vilka färger man vill ha på flera olika dekorationsblommoroch om man vill dekorera med något annat som den rosa fjärilen.

blomkrans2 blomkrans3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var ganska svårt att få till rätt vinkel och sedan den rätta färgen på blommorna för att blixten gör att allt blir så mycket ljusare, men i denna krans så har jag använt mig av blommor i vita och rosa toner.

Och för att knyta samman kransen så använde ag mig av ett satinband i rosa som jag band i kanterna och så att jag kunde knyta en söt liten rosett bak i håret.

 

Sedan va jag ju tvungen att göra en som passade lite bättre till mitt hår=) nämligen en i rött, svart och vitt det är mer mina färger..

blomkrans9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjorde på samma sätt när jag tillverkade min andra stomme och sedan så gick jag loss på mina svarta, vita och röda rosor sen så band jag ihop kransen med ett svart satinband.

blomkrans8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas att ni fick lite inspiration till att göra er egna fina blomkrans eller midsommarkrans så hörs vi igen om en vecka.

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *