Bendi Card Med Frost-Tema

Hej på dig!

Idag var det min tur att skapa på temat Frost. Jag har gjort ett s.k. Bendicard till en liten tjej som fyller 4 år och äääälskar Frost.

DSC00044

Ett Bendicard består av 3 delar, baksida och 2 sidopaneler med en ”tab” som sticks in i en skåra som jag skurit ungefär i Elsas kjol och en i högra sidopanelen precis under Olaf. I dessa sätter man in tabsen så sidopanelerna blir böjda och därmed kan kortet stå upp när det är monterat. Här nedanför ser ni kortet öppnat med tabsen längst ut.

DSC00039

Detta kortet är rätt stort, högra sidopanelen och bakstycket är ett cardstock. Biten i högra övre hörnet som jag tog bort använde jag sedan till den vänstra sidopanelen genom att biga en liten bit och fäste den på baksidan av bakstycket. Vill du ha en utförligare instruktion så googla på ”Bendicard tutorial” så finns det massor av storlekar och utföranden att titta på.

Det bästa med kortet är att hopfällt blir det platt och går att posta.

DSC00038

Till kortet har jag använt:

På framsidan av sidopanelerna har jag gjort ”snödrivor” med distress ink Shaded Lilac och Stickels Disco Ball.

Skrivrutan har fått några snöflingor från Stickersarket. Tips: När jag gör kort lämnar jag alltid skrivrutan lös till efter jag skrivit på den. Det kan vara knöligt att skriva på en monterad ruta eftersom korten sällan är platta.

Detta var en trevlig kortvikning att göra och det kommer säkert att bli flera av den sorten. Testa själv vet jag. Tack för titten och välkommen åter.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY

Kommentarer

2 svar till ”Bendi Card Med Frost-Tema”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  WOW, vilken rolig vikning!! Himla läckert! Alla känner vi någon som älskar Frost! =)

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Tack så mycket. Känner? Älskar vi inte alla Frost? ;-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *