Ask för näsdukar – Scrapbooking Alster

Det händer inte så ofta att jag pysslar ihop något som jag själv sedan behåller. Dock upptäckte jag att något saknades i mitt kontor på arbetsplatsen och som faktiskt skulle kunna höja skönhetsfaktorn på det lönnfärgade skrivbordet. Alstret jag vill visa denna fredag är därför en ask för näsdukar:

Basen till asken är cardstockfrån Reprint som jag sedan klätt in i det otroligt vackra arket ”Houndstooth” från Glitz kollektion ”Beautiful Dreamer”. Varje del är infärgad med Tim Holtz distress ink ”Black Soot”. På lockets kant har jag fäst vita rosor på spets, en av mina absoluta favoriter bland spetsar och band.

I locket av vit cardstock har jag stansat hål för näsdukarna och givetsvis förgyllt det hela med härliga blommor. Den stora vita blomman och de glittriga bladen kommer från Prima och rosorna i mellanstorlek är från Inkido. Rosorna har kantats med glitter stickles i färgen ”frosted lace”. Gröna rosblad skymtar också bland blommorna. Kring det utstansade hålet har jag fäst chocolate pearls från Reprint. Texten ”Carpe Diem” kommer också den från Reprint och är embossad med hjälp av VersaMark och vitt embosspulver.

Stämpeln ”Tilda with peonyTails” passar bra till de flesta alster, så självklart fick hon vara med på ett hörn. Hon är färglagd med spets (Warm grey 1-5, Baby Pink och Rose Pink). bakom Tilda har jag embossat med distress ink ”Tattered Rose”.

Ha en härlig fredag!
Kramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Kommentarer

11 svar till ”Ask för näsdukar – Scrapbooking Alster”

 1. Profilbild för Iffa
  Iffa

  Supersnygg!!! Det är viktigt att göra det personligt på sitt skrivbord på jobbet tycker jag, man ägnar så många timmar där så det måste kännas lite ”som hemma”.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Iffa =D
   Håller helt med dig, jag skulle behöva piffa upp lite här och var på mitt kontor känns det som, men detta är ju en början iaf.

   TACK också för att du inspirerade mig till denna ask med din box-tutorial!!!

 2. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Wow! Vilken häftig färgläggning av Tilda!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket =D

   Jag har verkligen snöat in på att färglägga i gråskalor just nu och med ”Warm Grey” blir det så läckert tillsammans med en kontrastfärg, jätteroligt faktiskt.

 3. Profilbild för linda
  linda

  Men vilken snygg färgläggning av stämpeln, verkligen jättefint! Jag tycker det är svårt att färglägga svartvitt men du har ju lyckats perfekt, bra jobbat!!! Ha en fin helg kram linda

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Linda!

   Tricket för mig för att få till det var att efter lång tid inse att jag faktiskt behövde gråa Promarkers i samma färgton. Tidigare hade jag ett par grå Promarkers av olika toner och det blev aldrig riktigt bra. Till slut gav jag upp, men nu har det blivit riktigt roligt igen! =)

   Ha en fin helg du med!
   Kram

 4. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättefin ask.Just nu skulle jag oxå behöva en ask med näsdukar så som man snorar… 😉
  Kram MAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Stackare, hoppas du kryar på dig snabbt! Men det låter minsann som om en ask av denna kaliber behövs, då blir det ju mycket trevligare att snyta sig också =)

   Kram på dig

 5. Profilbild för Maria Meijer
  Maria Meijer

  Väldigt fin ask och som sagt väldigt användbar i dessa förkylningstider 😉

  Tack för en massa nya ideer och tips.

  ps
  Håller med de andra tjejerna om din färgläggning, makalöst fin!!

 6. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Jättevacker ask! Med en sån fin ask att förvara näsdukar i så blir ju förkylningarna ett rent nöje :-). Tänk också att rosa och grått är så vackra färger att kombinera med varandra.
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar och bockar =D

   Hehehe, jaa…nu är det bara att se fram emot en liten lagom förkylning så att asken kommer till användning 😉

   Ja precis, rosa och grått är verkligen läckra tillsammans men jag glömmer ofta bort den kombinationen.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *