Änglakör

Till helgen är det redan advent och jag pysslar för fullt inför en julskyltning i vår by där jag kommer att medverka med mina alster. Den här änglakören ska bl.a. få följa med. Kroppen i betong var från början tänkt till tomtar men så fick jag plötsligt en idé till göra änglar som faktiskt blev riktigt bra. (Det blev tomtar också…)
Kroppen till ängeln har jag gjutit i champagneglas av plast. För att de lättare ska lossna, oljar jag in dem innan. Låt de bränna till dagen efter innan du lossar på dem.
De vackra vingarna har jag målat med vit akrylfärg och sedan strösslat vitt glitter över.
Håret på ängeln har jag klippt i lagom långa bitar, surrat lite metalltråd runt i mitten på längderna, trätt igenom hålet på träkulan och samtidigt limmat med limpistol. När limmet torkat klippte jag av metalltrådarna under ”hakan” och sedan limmades huvudet fast på betongkroppen.
Vingarna limmades baktill och en scarfs knöts runt halsen och även i krona limmades på knoppen. Den fina ljusstaken är målad med samma vita akrylfärg som tidigare och sedan vitt glitter.

Detta har jag använt:

Betong

Vingar med relief av papier-maché – B: 11 cm – H: 13 cm – 5 st

Akrylfärg vit

Änglahår

Glitterpulver

Träpärla 25 mm

Ljusstake i trä

Kronor 

Jag använde ett glittrigt band som scarfs, jag hade i mina gömmor men här hittar du liknande

Metalltråd

Lim/limpistol

Ta väl hand om Er!

Kram Martina

Det här inlägget postades i Jul, Scrapbooking Kort av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + nitton =