Adventskalender

Ja nu är det snart snart dax att öppna första luckan i adventskalendern, tänk att det snart är jul!!! Gud vad tiden går fort!
Jag har i alla fall gjort en hemmagjord adventskalender till dottern.
Jag såg en så fin i en tidning och försökte göra nåt liknande, jag hittade ingen tutorial så det tog ett tag att knåpa ihop på egen hand. 😉
Inte perfekt på nåt sätt och vissa mått osv får jag justera till nästa gång, men dottern tyckte den var superfin och ville ha den, så då fick den helt enkelt bli hennes egna kalender!
Hoppas ni ska tycka om den.
Det gick åt en hel del papper kan jag säga. 😉
Till själva stommen med alla lådorna osv så tror jag att jag gjorde av med ca 5 kraft papper, jag älskar ju den kartongliknande färgen på dessa cardstock.
Jag färgade in alla kanter på både bok och lådorna med walnut stain.
Sedan klädde jag kalendern med Maja designs papper Christmas Diecuts.

Kan säga redan här att alla kanter på papper och bilder osv är infärgade med walnut stain för att få liksom lite slitnare och gammalt utseende.
Jag har använt vitt cardstock som ramar runt alla papper och bilder.
Jag klippte ut tomtebilden från Majas papper Julen är här – Tomten och granen.

Bakom bilden har jag satt ett tårtpapper och även etguldglittrigt glitter tape som jag satt på alla sidor på boken. Små vita halvpärlor i hörnen på tomtebilden och i ena hörnet satte jag även fast et utstansad snöflinga från Martha Stewart.

På sidan har jag självklart använt lite blommor, det är gröna blad, en stor röd ros, vintage berries guldfärgade och såklart har jag stansat ut lite vita grenar och klistrat fast över bladen.
Inuti har jag använt samma papper till stommen såklart.Men till lådorna använde jag baksidan på det papper jag klippte ut tomten ifrån.
Även papperet bakom den utstansade spellbinder ovalen är från papperet med tomten.
Jag stansade ut en spellbinder ” Floral ovals ” som jag stämplade en fin jultext i och självklart blev det lite platta blommor på insidan. Gröna lönn blad och röda och vita små blommor som jag sen satte en grön halvpärla i.
Ett tips om ni köper ” floral ovals” diesen, den kan ibland vara lite svår att få loss när man stansat ut, lägg ett smörpapper emellan papperet  och diesen när du stansar så är det hur lätt som helst att få bort sedan!
Eftersom Amanda fick denna lilla kalendern så har jag självklart stansat ut och satt fast hennes namn på ”bok ryggen” Det finna många fina alfabet i butiken att välja mellan!
Här är en bild på ”boken” när den är uppslagen.Här ser ni hur jag har använt det glittriga guldbandet på alla sidorna.
Så har vi till slut baksidan av boken.Jag gjorde min baksida ganska enkel eftersom den kommer att ligga ner mot bordet.Stansade ut några Picot Edge Circles spellbinders i vitt och rött cardstock och i dessa satte jag sen min personliga stämpel.

Ha nu en skön söndag!
Kram Dt-Malin


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Adventskalender”

 1. Profilbild för Inga
  Inga

  Wow…så fin kalender…så mycket arbete du haft….vad och hur har du gjort lådorna?
  Förstår att Amanda tyckte om den.
  Kram

  1. Profilbild för Malin
   Malin

   Tack snälla! Menar du de små lådorna som man lägger saker i? Ja jag gjorde dom sådär man hade en fyrkant, bigade alla sidor lika breda,.klipper ett hack och viker ihop och klistrar liksom.Inte världens bästa förklaring men som när du brukar vika fyrkantiga lådor liksom.
   KramMAlin

 2. Profilbild för Maria
  Maria

  Makalöst fin och välarbetad kalender. Ojoj vad du har grejat.
  Vad är det för strl på den? Skulle vara skoj att hitta på något liknande till mina kottar.
  Kram

 3. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Åh, vilken fin adventskalender du gjort till din dotter! Jag blir rörd :’)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *