En luftballong som man kan plantera en liten blomma i

Hejsan!

Hoppas att ni har haft en bra vecka och att ni har haft det varmt och skönt under midsommarhelgen.

Idag tänkte jag visa er ett litet roligt projekt som jag har jobbat med sista dagarna som jag ska ha ute på min altan, och det är en liten luftballong som man kan plantera en liten blomma i.

Jag började med att klippa sönder en mjölkkartong eftersom att den håller tätt och tål vatten så att man kan plantera och vattna sin blomma. Jag har limmat kartongen och sedan lindat hampa band runt den så att den skulle få lite mer ”korgkänsla” och sedan har jag dekorerat med ett rosa crispyband.

Sedan så ska det ju vara snören från själva korgen som ska sitta fast i ballongen och vanligt vis så hänger ju korgen i ballongen men vi måste hålla varan ballong uppe med hjälp av snörena. Det betyder att dom måste vara styva så dom kan hålla uppe ballongen och då har jag använt mig av blompinnar som jag har lindat in med ännu tunnare hampatråd.

luftballong6

Då går vi vidare med tillverkningen av våran luftballong och den har jag jobbat med decoupage för att få till som jag ville (fast det blev ändå inte riktigt som jag ville)

Jag började med att blåsa upp en ballong så att jag fick den storleken jag ville ha och sedan har jag byggt upp med många lager av vita servetters tunnaste lager och fäst dom med Decoupagelim.  På det yttersta lagret så har jag en mönstrad servett för att ge den lite mer liv. När allt har torkat så tömmer man ballongen på luft och då ska den ju behålla formen men min sackade ihop lite och fick då inte formen jag ville ha, så får göra om ballongen vid ett annat tillfälle.

 

Så hoppas ni blev inspirerade till att göra en ni med så att ni kan pynta eran uteplats med en fräck kruka som jag har gjort.

Många kramar DT Sophie

DT-Sophie

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”En luftballong som man kan plantera en liten blomma i”

  1. Profilbild för Kristina Melin
    Kristina Melin

    Å, den var ju jättesöt!! Ska nog försöka mig på en sån – med Minescraft-ansikte, till barnen. Har fått en idé att förvandla vårt köksfönster till ett Minecraft-fönster, fullt av barnens pyssel-projekt. 😉 Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *