Dekorationer till påskriset

Hej på er alla pysslingar!

Hoppas att ni är i fullgång med vår och påsk pyssel, och har ni inte börjat än är det dags att sätta fart, för tiden bara springer iväg och vips så är påsken över.

Idag tänkte jag visa er lite tips på egna dekorationer som man kan göra till att hänga i påskriset. Detta är något som man kan göra ihop med lite större barn som har lite mer tålamod än dom mindre, och så är det ju kul att kunna göra något kreativt ihop med barnen.

Här kommer en bild på hela mitt påskris med påskägg, fjädrar, fjärilar och även ett litet fågelbo och den hittar ni en liten beskrivning av längst ner. Jag tyckte att det blev så tomt på bordet där jag ställde riset så mitt påskägg jag gjorde för några veckor sedan fick också vara med på ett litet hörn, den beskrivningen hittar du HÄR.

Haha.. det var inte så lätt att varken fota eller hänga upp dekorationerna för jag hade hjälp av 2 små grabbar som tyckte att det var jätte kul att blåsa på sakerna, det såg ju ut som det blåste i trädet ute. :Wink:

Men några bilder på när allt hänger rakt lyckades jag få i alla fall.

Japp då börjar vi väl att titta lite närmare på pappersägget som ni ser på bilden här nere vad ni behöver och hur ni går tillväga.

Först behöver man DooBeePops ett slags papper från magnolia och jag har använt mig av det vita och det blåa men finns i många fler färger. Måla sedan upp en mall av ett ägg i cs och klipp ut, sedan tar du mallen och lägger på ditt DooBeePops papper och rita av. Där efter så klipper man ut ägget och klipper det en gång till fast denna gång gör man det på mitten så att man har 2 st ägghalvor. ( man klipper ägget mitt itu lodrätt och inte vågrätt)

Nu märker du säkert att man kan dela på pappret, att det blir lite som ett dragspel. Så nästa steg är att ta mallen du gjort av cs och tar lim på hela ena sidan och så fäster man halvan kant i kant på pappret. Där efter tar man bara och viker ut pappret så det täcker hela äggets ena sida. Så nu har vi ett halvt ägg i 3d men vi ska ju ha ett helt hade jag tänkt så då tar man andra delen av ägget vi klippte itu och gör likadant med det fast på den tomma sidan av mallen. Tänk även på att ni måste få dit ett snöre mellan de två halvorna innan man limmar ihop det helt, bandet jag använt kommer från mina egna gömmor men ni hittar andra band och snören här.

Nu går vi vidare till pappersrosetten som den kallas, där har jag skurit till långa remsor som är mellan 3-4 cm x 30 cm, sedan har jag bigat dom med 1 cm mellanrum. Innan man viker ihop detta så kan man stansa ena kanten med en kantstans för att lite olika mönster och former på dom. Dom jag har använt till mina är Scallop Dot Edge Punch Martha Stewart och Eyelet Lace Punch Around The Page. När det är gjort så går man vidare till att vika ihop pappret så att även detta papper ser ut som ett dragspel och fäster ändarna i varandra så att det blir en cirkel. Dom papperna jag jobbat med är Graphic45 – Botanical Tea – Flora och Graphic45 – Botanical Tea – Sweet Chamomile.

pappersrosett

Sedan ska man tvinga ner den raka kanten mot mitten och då måste man limma ihop den i mitten och det gör du lättast med en liten rund cirkel som man klippt eller stansat ut. Tänk på att man måste limma fast en sån cirkel på varje sida av rosetten och så kan man avsluta med att dekorera med en knapp eller något annat roligt som ni hittar.

Det är ju så att Kristina även säljer lite saker till smyckestillverkning och detta är något som jag brukar pyssla med när jag inte pysslar med papper. Så då tänkte jag även passa på att visa något man kan göra om man har lite smyckessaker hemma eller så kan man köpa nytt från butiken. Det man behöver för att göra denna läckra fjäderdekoration är Tänger, Pärlnål Med Ögla, Kedja, Avslutningshylsa, fjädrar, Silverringar och så pärlor då förstås, då kan man välja fina vax eller glaspärlor från butiken.

Börja med att ta fjädern och fäst avslutningshylsan på änden och knip åt med tången så att den fastnar, sedan tar man pärlnålen och tär på så många pärlor man vill ha och gör en ny ögla i andra ändan så dom inte trillar ut. för att fästa ihop fjädern och pärlorna så måste man nu ha silverringarna och dom öppnar man med tången för in genom öglan på pärlnålen och i avslutningshylsan och kniper åt med tången igen så att den stängs. Sist men inte minst så måste vi ju kunna hänga upp den och då måste man sätta ännu en silverring i andra öglan på nålen och sedan sätta dit en kedja eller smyckestråd sen är det bara att hänga upp sen.

Då var det dags för den sista dekorationen och även den största nämligen fågelholken, den kan man både använda att hänga i påskriset eller så kan man lägga lite godis i den och ge bort till någon man tycker om.

Materalet till fågelholken som finns i shopen är:

Cardstock: Cs vit, cardstock Truffle

Mönstrat papper: Bo Bunny – Vintage Double Dot , Papper Pion – A Day in May – Apple

Stans: Monarch Butterfly Large Double Punsch, Eyelet Lace Punch Around The Page

Dekorationer: Blomma rosa mini, blomma rosa liten, blomma blå mini, rosknopp vit, washi tape skagen

Här tänkte jag inte göra någon ingående beskrivning utan låta bilderna och mallen göra sitt för nu har jag kramp i mina pekfingrar :Wink:

Detta var vad jag hade att bjuda er på idag, men skapa lugnt så ses vi nästa vecka!!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Dekorationer till påskriset”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Åh, jag älskar sånt här små-pyssel, som blir jättefint ihop! Längtar till vårt eget påskris nu. Kanske borde göra ett scrap-ris och ha i butiken med liknande dekorationer? Tack för inspirationen!

 2. Profilbild för Miss Sophie
  Miss Sophie

  Hihi det gör jag med! Älskar att kunna göra egna dekorationer och saker till hemmet!
  Det tycker jag absolut att du ska göra och ha i butiken och låta folk inspireras vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *