Nåldyna

Hejsan!

För ett tag sedan visade DT-Linda en jättefin nålförvaring för pins och den inspirerade mig enormt mycket. Därför har jag nu provat att göra en egen varriant för att förvara alla hattnålar i och förhoppningsvist inte sticka mig någon fler gånger på dem. :-)

Det jag använde var ett avsågat whiskeyrör, myggnät, fyllnadsvadd, spillbitar av mönsterpappret Children från Reprint, spets, pärlband, blommor och lite annat smått.

Jag började med att måla kanterna upp- och nertil på röret med vit akrylfärg. Därefter klippte jag myggnätet till en cirkel ca. 3 gånger så stor som röret.

Sydde runt kanterna på nätet och fyllde med vadd innan jag drog ihop trådarna och fick en boll. Sydde på en liten bit spets från ett par gamla trosor innan jag stoppade in bollen i röret och fäste den på insidan med dubbelhäftande tejp. Sedan var det bara det roligaste kvar: dekorera nåldynan. :-)

Jag byggde upp flera lager med utstansade blad och satte fjädrar mellan bladen innan jag satte fast den vackra blomman från Prima tillsammans med en liten rosa ros i centrum. En massa Stickles Stardust ”råkade” också hamna på blommorna . :-)

Ha en riktigt härlig helg!

Kram

Share
Det här inlägget postades i Altrat, Tekniker och Tutorials och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Nåldyna

 1. Gunilla Holm skriver:

  Ja gud så käckt, Rosemarie! Tänk att myggnät kan bli så fint!

  • Rosemarie skriver:

   Tack! Ja, myggnät har jag märkt är väldigt användbart trotts att det inte ser så fint ut i sig. Perfekt att använda som dekoration istället för gasbinda och funkar bra att göra nåldynor av. Fast det duger inte längre till att hålla myggen borta efter att jag klippt i det. :-)
   Kram
   Rosemarie

 2. Men vilken rolig idé! Väldigt smart och det blir ju inspirerande att välja ut en pins eller två när man skapar :) Tycker du dekorerade den väldigt fint.

  • Rosemarie skriver:

   Tack så jättemycket! Mina hattnålar har legat i en plastpåse tidigare och jag har hela tiden glömt bort dem då jag inte sett dem…ja, förutom de gånger jag stuckit mig på dem. Nu ska jag förhoppningsvis komma ihåg dem och använda dem lite flitigare, som du skriver så blir det ju så mycket mera inspirerande när man ser dem. :-)
   Ha det gott!
   Kram
   Rosemarie

 3. linda skriver:

  Åhh vad snyggt, kul att min lilla burk kunde inspirera dig!!! Jättefint! Kram till dig

  • Rosemarie skriver:

   Åå, tack snälla! Ja, din burk gav mig verkligen en inspirerande ”spark i baken”… sedan var det lite kepigt att hitta ett bra rör, men så fick jag så många whiskeyrör och tyckte då att en kan jag ju skära sönder i alla fall.
   Kram!!!
   Rosemarie

 4. allram skriver:

  Kanonbra sätt att se vilka pins man har. Mina ligger gömda i en låda och givetvis kommer de sällan fram.

  • Rosemarie skriver:

   Det gjorde mina med och så glömde jag bort dem hela tiden, men på det här viset kommer de fram och så ska de forhoppningsvis inte glömmas bort lika lätt…hoppas jag :-)
   Ha det gott!
   Kram
   Rosemarie

 5. snojbi skriver:

  Sååå himlans fint

  Kraaaaaam

 6. ScrapSalig skriver:

  Oooh så vacker! Vad fint du använt fjädrarna kring blomman med rosen och så smart att använda myggnät och spets till dynan!

  Ha en fin dag!

  Kram

  • Rosemarie skriver:

   ÅÅå, tack! Det var en enorm tur med spetsen till dynan för det var en så liten bit att den precis täckte den utstickande delen på dynan. :-)
   Kram
   Rosemarie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

[+] Zaazu Emoticons