Hej på er!

Som ni förmodligen redan vet gillar jag bra förvaringslösningar, om jag inte hittar något färdigt som passar mig bygger eller bygger jag om något så det passar mig. Idag tänkte jag visa er ett kortställ / kortbox jag knåpat ihop. Den bygger på principen: Transportera enkelt, förevisa snyggt. Själva stommen är uppbyggd av chipboard och det går åt 3 st ark. Alla kanter är ihoplimmade med Tacky Glue och sedan tejpade med metalltejp för bra hållbarhet. Sedan har jag klätt boxen in och utvändigt med mönsterpapper. Det går åt 3 mönsterpapper till vardera in & utsidan. Dessutom går det åt två gångjärn (t.ex. dessa) och en låsanordning med brads till. Om man vill kan man också dekorera hörnorna med dessa vilket jag skippade. Så här ser boxen ut när den är stängd:

DSCF8357

Den mäter ca 30 x 12 x 17 cm och rymmer rätt så många 15 x 15 cm kort. Lite beroende på hur tjocka de är. När boxen är öppen och används som ställ ser det ut så här:

DSCF8367

Från sidan.

DSCF8365

Framifrån.

Jag har gjort en insats eller falsk botten som man använder i den större lådan när man använder den som ställ (för att få upp dem på höjden) och har emellan korten när man använder den som transportbox (så inte kortkanterna skaver mot varandra). Den har jag gjort av lite tunnare kartong, i mitt fall en cornflakeskartong 😀 Så här:

DSCF8362

Falsk botten på plats.

DSCF8363

Falsk botten bredvid.

Här kommer den handritade mallen, hoppas ni kan tyda den. Annars svarar jag gärna på frågor.

kortställ

Skär ut alla sidor i chipboarden och montera ihop den lilla och stora lådan var för sig. Sätt ihop dem med gångjärnen och låsanordningen. Tänk på att gångjärnen skall vara på de två lika långa sidorna. Klä sedan med mönsterpapper efter behag.  Mönsterpapprerna jag använt är dels ett set från papermania som tyvärr redan är slut i shoppen men jag hoppas kommer in igen och dels ett papper från Fabscraps som tyvärr inte heller finns i shoppen men det var det enda jag hade 3 lika dana av. Här har Kristinas massor av fina mönsterpapper.

Så här såg boxen ut innan jag satte på mönsterpappret:

DSCF8196

Man kan naturligtvis dekorera asken en massa om man vill men jag har valt att endast dekorera utsidan med lite olika stämplar stämplade i Distress ink Barn Door för att den skall vara lätt att transportera och dessutom hålla bra. Hoppas ni testar själva och har ni någon bra transportlösning på något annat så tipsa mig gärna.

Kram Jenny

DT-JENNY