Kortbox / kortställ med beskrivning och mall.

Hej på er!

Som ni förmodligen redan vet gillar jag bra förvaringslösningar, om jag inte hittar något färdigt som passar mig bygger eller bygger jag om något så det passar mig. Idag tänkte jag visa er ett kortställ / kortbox jag knåpat ihop. Den bygger på principen: Transportera enkelt, förevisa snyggt. Själva stommen är uppbyggd av chipboard och det går åt 3 st ark. Alla kanter är hoplimmade med Tacky Glue och sedan tejpade med metalltejp för bra hållbarhet. Sedan har jag klätt boxen in och utvändigt med mönsterpapper. Det går åt 3 mönsterpapper till vardera in & utsidan. Dessutom går det åt två gångjärn (t.ex. dessa) och en låsanordning med brads till. Om man vill kan man också dekorera hörnorna med dessa vilket jag skippade. Så här ser boxen ut när den är stängd:

DSCF8357

Den mäter ca 30 x 12 x 17 cm och rymmer rätt så många 15 x 15 cm kort. Lite beroende på hur tjocka de är. När boxen är öppen och används som ställ ser det ut så här:

DSCF8367

Från sidan.

DSCF8365

Framifrån.

Jag har gjort en insats eller falsk botten som man använder i den större lådan när man använder den som ställ (för att få upp dem på höjden) och har emellan korten när man använder den som transportbox (så inte kortkanterna skaver mot varandra). Den har jag gjort av lite tunnare kartong, i mitt fall en cornflakeskartong 😀 Så här:

DSCF8362

Falsk botten på plats.

DSCF8363

Falsk botten bredvid.

Här kommer den handritade mallen, hoppas ni kan tyda den. Annars svarar jag gärna på frågor.

Skär ut alla sidor i chipboarden och montera ihop den lilla och stora lådan var för sig. Sätt ihop dem med gångjärnen och låsanordningen. Tänk på att gångjärnen skall vara på de två lika långa sidorna. Klä sedan med mönsterpapper efter behag.  Mönsterpapprerna jag använt är dels ett set från papermania som tyvärr redan är slut i shoppen men jag hoppas kommer in igen och dels ett papper från Fabscraps som tyvärr inte heller finns i shoppen men det var det enda jag hade 3 lika dana av. Här har Kristinas massor av fina mönsterpapper.

Så här såg boxen ut innan jag satte på mönsterpappret:

DSCF8196

Man kan naturligtvis dekorera asken en massa om man vill men jag har valt att endast dekorera utsidan med lite olika stämplar stämplade i Distress ink Barn Door för att den skall vara lätt att transportera och dessutom hålla bra. Hoppas ni testar själva och har ni någon bra transportlösning på något annat så tipsa mig gärna.

Kram Jenny

DT-JENNY


av

Kommentarer

7 svar till ”Kortbox / kortställ med beskrivning och mall.”

 1. Profilbild för Raluca
  Raluca

  Hej,

  Wow vilken fin box.
  Jag är inte riktigt med hur du gjorde med metalltejpen.
  La du den på skarven mellan två sidor?
  Har du möjligen en transportör för större papper?

  Mvh
  Raluca

 2. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Hihi, vilken smart idé! Roligt med lite annorlunda projekt, som dessutom är praktiska och användbara! Tack för att du la ut skissen också, kan säkert inspirera många! Kram!

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  Så smart, snyggt och användbart! Tack snälla för inspiration och mall, det ska testas 🙂

 4. Profilbild för Inga
  Inga

  Verkligen fin och välgjord…måste testas.!
  Bra beskr…men jag undrar…var det inte svårt att sätta dit klädseln efter att lådan var hopsatt?
  Kram

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Hej Inga! Tack för berömmet. Det är klart att det är lite knöligt att klä efter men jag tycker det är bra att kunna dölja en del av silvertejpen och baksidan på bradsen så det uppväger knölet 🙂 Jag använde vått lim när jag klädde insidan så då går det ju att flytta runt lite innan det fäster. Kram Jenny

 5. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Hej! Tack för inspirationen! Jag har också gjort en box, kolla gärna min version på .

  1. Profilbild för Kristina Melin
   Kristina Melin

   WOW! Så häftig din box blev! Vad roligt att du visade! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *