Vintriga ljuslyktor

God Fortsättning på det nya året!

Här på bloggen har vi tema vinter och jag funderade en del kring vilket pyssel jag skulle göra utan att det skulle verka för juligt. Ljuslyktor behöver vi i mörkret och dessa vintriga gör du lätt.Jag använde glasburkar jag hade här hemma. Jag skissade upp en stadssilhuett som jag fäste på insidan av glaset.Om du inte tycker om eller kan så kan du skriva ut en bild. Jag fyllde sedan i motiven med en vit porslin/glaspenna. Överst på den ena lyktan ritade jag istappar och sedan duttade jag prickar på båda som snö. Låt det torka 8 timmar därefter bränner du burkarna genom att sätta de i kall ugn och som sedan sätts på 230 grader. Efter 40 minuter stänga ugnen av och burkarna får stå kvar tills ugnen svalnat.

På istapparna penslade jag artic snow från stamperia. Jag dekorerade burkarna med olika band.

I botten på burkarna har jag salt det får ljusen att stå stabilt samtidigt som det ser dekorativt och snöigt ut.Ha en fortsatt bra start på det nya året!

kram Martina

Det här använde jag:

Glas- och porslinstusch – Brun,vit,guld,silver – 4

Band Leafy Vine – White

Arctic Snow Stamperia – Snöpasta – 100 ml

Det här inlägget postades i DIY, Mixed Media, Övrigt, Tekniker och Tutorials av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

5 svar på ”Vintriga ljuslyktor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 − sex =