Vintagekort

Jag älskar vintage och det är så kul att skapa kort i denna stil. Man tar nya saker och så river, sliter och färgar man dem så de ser gamla och smutsiga ut :-). Med de bedårande söta vintagebilderna som Kristina har i butiken blir det dessutom jättelätt att göra fina vintagekort.

Basen är vit cardstock från Reprint och ett mönsterpapper från Pion Design. Vintagefotot på flickan kommer från arket Little Girls 1. För att skapa känslan av gammalt så har jag rivit kanterna med hjälp av en edge scraper och sedan färgat in dem med distressdynan Frayed Burlap. Jag valde den färgen för den är lite kallare i nyansen och passade bra till det här kortet.

Jag dekorerade kortet med en ljus plommonlila ros från Prima Marketing. Den kommer från Angelica Rose Collection – Gem.  Därtill några små rosor i vitt och blek rosa, samt fjädrar som jag hittat i soffan när den städades (japp, material till scrapbooking kan man hitta där man minst anar :-)) Ett litet hjärta i form av en brad tittar också fram under den stora rosen.

Den ljuva spetsen var vit från början, men för att smälta in bättre duttade jag på lite Frayed Burlap på den också. Det är ett litet tips att alltid ha vit spets hemma och sedan färga in den med t ex en stämpeldyna efter behov. Den lilla fjärilen fick crackle accent på sig för att få de små sprickorna.

Insidan blev enkelt dekorerad med ett hjärta, lite tyll och flera fjärilar. Om du blev nyfiken på kortvikningen så finns en beskrivning till den här: http://stampartic.blogspot.com/2011/04/magic-card-tryllekort-tutorial.html

Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Kram

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Vintagekort”

 1. Profilbild för Kristina
  Kristina

  Du har valt ut precis den bilden som jag tycker är finast på de små töserna! Hon sitter ju precis i mitten av arket och drar verkligen ögonen till sig. Ser så klok och lugn ut. Jättehärligt kort!

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Fint kort.Gillar vikningen men har själv inte provat den.
  KramMAlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *