Vårkort med ask i vintagestil

Hejsan!

På torsdag är det ju valborgsmässoafton. Även om vi i år inte kommer att fira som vi kanske brukar med att tända bål och hälsa den välkommen med sång så är det härligt att den äntligen är här! Hela veckan har vi haft ett fantastiskt vackert vårväder och det har inspirerat mig till detta kortet i lite vintage, romantisk stil med tillhörande ask. Tutorial till asken finns längre ner i inlägget.

Till själva kortet utgick jag från en vårgrön kortstomme i formatet 15×15 cm. Därefter byggde jag på med cardstock i guld och rosa och ett vackert mönsterpapper från Stamperia som heter Rose Buds.

Som synes blev det en hel del ”fuzzy cutting” av rosorna på mönsterpappret. Jag blandade mindre vita och rosa mulberryrosor med större rosa rosor från Prima Marketing tillsammans med de utklippta rosorna. Fäste dem med distanskuddar för att få lite 3d känsla.

Jag droppade Nuvo Crystal Drops Gloss lite här och var på blombladen för att få till vattendropparna. Sedan stack jag in ett guldhjärta mellan rosenblad.

Romantiska vit spets blev till gardiner i det lilla chipboard-fönstret och jag ställde en blomkruka i fönsterkarmen.

Jag stack också in några vita och rosa spetsband mellan papperna tillsammans med chipboard die cuts på kortets högra sida. Die cutsen var egentligen två ramar som jag klippte isär och limmade ihop till en längd.

Avslutade med en rosa ”bård” med ordet memories som jag färgade in med Inka Gold och fäste med guldfärgade brads, en på var sida. Knöt till sist fast en stor rosa sidenrosett.

Asken gjorde jag i vitt cardstock, cirka 6 tum i kvadrat och 2 tum hög. Lagom för att kortet med alla rosorna skulle få plats. Klädde askens insida med guldpapper och även på yttersidorna. Sist dekorerade jag locket med guldpapper och samma mönsterpapper som på kortet, samt knöt en stor rosa rosett runt locket.

Tutorial

Materiallista
Vitt och vårgrönt cardstock
Maja Monochromes – Shades of Cafe – Cherry cream
Kartong A4 – Sparkling Cardstock Gold
Papper Stamperia – Rose Buds
Chipboard Die Cuts – Vintage Chic Frames 2
Chipboard Die Cuts – Window with openwork lattice
Mullberryrosor rosa och vita i olika storlekar
Blommor Prima – Dulce – Cotton Candy
Spetsband
Inka Gold
Tacky Glue
Powertejp – Dubbelhäftande tejp 7mm
Distanskuddar 3D – Tjocklek 3mm

Från mina egna gömmor
Rosa brett band
Chipboard die cuts – memories
Guldfärgade brads
Hjärtdies

Ta hand om dig!

Kram!
Rose


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *