Valentinkortstutorial

Hejsan hoppsan.

Hemma igen och inga brutna ben inte.  Idag visar jag ett Valentinkort, ett s.k. Slidercard och visar även en tutorial på hur jag gjorde det. Jag har använt papper från Pion Design ”To my Valentine”. Det blir många bilder så håll i er. 020 Så här ser det ut. 006 Börja med att skära till stommen av cardstock. Alla måtten är i inch.009 Vi behöver en tag inne i kortet. Även den av cardstock. Jag har använt Pions släta CS. 010 Jag har papper i tre lager. Vill man bara ha två skippar du den översta mattan. 011 Andra mattan har jag gjort i vellum för skojs skull. 012 Det är denna som kommer att synas mest. 013 Vi börjar med att dekorera tagen. Tänk på att vi bara kommer till att se halva tagen så det är inte lönt att dekorera hela. Tänk också på att hålla det platt annars kommer det inte att glida fritt. Jag stämplade en text och några hjärtan. Satte en öljett med en bit organzaband i. 014 Limma/ tejpa alla mattorna ovanpå varandra. Jag gjorde ett tumgrepp med en cirkelstans först på basen och sen på mönsterpapperna, alla på en gång. Limma mönsterpapperna på basen (tänk på så att skarven på basen kommer på baksidan av det färdiga kortet.) Vi ska nu skära en skåra genom alla lagerna. Det är i den som motivet flyttar sig. Den behöver inte bli perfekt för vi döljer den sedan. Jag använde en linjal och vass kniv. Markera start och stopp beroende på hur stort motiv ni har.015 Skär till en liten bit av cardstock, typ 4×2 cm. Det viktiga är att motivet täcker den så att den inte syns. Kolla även så att den kan löpa fritt i skåran.016 Stick ner biten i skåran. Limma fast motivet på den lilla biten.017 Vänd.

018

Så här ser det ut på baksidan. Sätt lite lim på den lilla biten. Kolla så den ligger innanför bigkanten. Lägg nu din tag ovanpå. Kolla så den är på rätt håll och så att den ligger innanför bigningarna.

019

Vik in den lilla bigningen och limma den större biten ovanpå.

020

Klart. Nu ska vi bara dekorera. Tänk på att dekorera i kanterna så att motivet kan flytta sig fritt. Jag har satt en bit spets under skåran men så högt upp att den gömmer skåran. Motivet måste kunna röra sig fritt!

021

Så här ser det ut när man dragit ut tagen.

022

Fina blommor. Gillar de nya sidenrosorna. Motivet har jag målat med Montana Primer.

Hoppas ni förstod text och bild och vill göra ett Slidercard.

Kram

dt_jenni


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Valentinkortstutorial”

 1. Profilbild för Britt
  Britt

  Wow vilket fint kort och bra tutorial, ska genast testa och garanterat imponera på kiwisarna. Kram Britt

 2. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Wow, vilken fantastiskt rolig idé!!! Så himla snyggt, och vad bra att du hade en tutorial!!

 3. Profilbild för Ingegerd Norberg
  Ingegerd Norberg

  Jättefint och sååå kul att göra. Väldigt uppskattat
  av mottagaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *