Väggalmanacka i vackert rosa

God jul på er allihop!

Hoppas att ni alla har det bra. Det känns lite speciellt att få blogga så här på självaste julafton, himla kul.

Dagens blogginlägg är faktiskt en av julklapparna som jag kommer att ge bort under dagen. I januari i år gjorde jag en bordsalmanacka till mig själv. Den på bilden här under.

Min mamma blev väldigt förtjust i den och undrade om jag inte kunde göra en åt henne fast en som hon kunde hänga på väggen och med dagar och inte månader. Men det blev aldrig av då jag inte hittade något dagblock i våras. Så nu till vintern när jag hittade ett block visste jag precis att en väggalmanacka var det min mamma skulle få i julklapp.

Steampunk looken passar bra in i mitt hobbyrum men är inte min mammas stil. Jag började därför leta runt efter vackra papper i rosa toner med blommor på. Det hittade jag i Craft o clocks serie Hello Beauty.

Paper Pack Craft Clock - Hello Beauty - 12x12 Tum

Jag började med att skära till en bit chipboard i storlek 7 1/8″ x 11 7/8″ och sedan ett mönsterpapper i samma storlek. Mönsterpapperet tejpade jag fast med dubbelhäftande tejp på chipboarden. Därefter gjorde jag hål rakt igenom båda papperen för att kunna sätta fast dagblocket.

För att kunna hänga upp almanackan på väggen tog jag hål med en Crop a dile och satte fast en öljette.

Sedan hade jag på effect pasten genom en stencil innan jag klippte ut de stora blomarrangemangen från mönsterpapperen. Blomarrangemangen jag klippt ut limmade jag sedan fast med tacky glue.

De stora rosorna och bladen limmade jag med både tacky glue och limpistol. Varför båda limmen kanske du undrar, jo det är för att limpistollimmet fastnar på en gång medan tacky limmet håller bättre i längden.

Runt blommorna limmade jag fast rhinestones. Jag avslutade sedan med att limma fast en chipboard klocka vid de nedre blommorna.

Och såhär fin blev den tillslut.

Kanske något att hitta på att göra under mellandagarna?

Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig julhelg.

Kramar DT-Nettan!

Materiallista:

Dagblock 2021 ifrån matbutiken

chipboard

Craft o clock – Hello beauty #1 och #2

Craft o clock – Hello beauty – Chipboard die cuts

Tacky Glue

limpistol

små rosa rosor 10mm

vita rosor 20mm

stora rosor från Prima

blad

Rhinestones Prima marketing – Sugar cookie

Crop a dile Hole punch

öljett

stencil med text

Golden nugget effect paste från egen vrå


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *